Isra3I Umum Rmpas Wilayah, Ag0ng Titah Rakyat Malaysia Buat Solat Hajat & Doa Untuk Palestln

Foto: OMM

Belum berjumpa penghujung menmatkan episod duka rkyat Palestln yang terus ditlndas rejim Zionls. Saban hari, makin ramai nywa anak Palestln yang tidak berd0sa telah terk0rban.

Malah, pada 2 Jun lalu, kisah tragik mengenai kematlan seorang lelaki Palestin yang merupakan golongan autlsme, bernama  Iyad Hallak, telah ditmbak matl oleh p0lis IsraeI ketika dalam perjalanan ke sekolah pendidikan khas.

Ag0ng tltah doa kesejahteraan Palestln

Prihatin dengan penderltaaan yang dialami oleh penduduk Palestln, Yang di-Pertuan Ag0ng Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menitahkan seluruh rkyat Malaysia mendoakan kesejahteraan buat rkyat Palestln.

Ahmad Fadil Shamsuddin, Seri Paduka juga menyokong usaha Malaysia untuk terus bekerjasama dengan negara-negara ahli Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC).

Isra3l rmpas tanah Palestln

Ia sebagai usaha  masyarakat antarabangsa yang jelas menntang pelan rejim Israel untuk mengilhakkan sebahagian wilayah Palestln.

“Seri Paduka Baginda menyokong pendirian berprinsip dan tidak berbelah Kerajaan Malaysia dalam mengcam dan menolak pelan rejlm Isr4el untuk mengilhakkan (annex) sebahagian tanah Palestln yang ditakluki Israel sejak 1967 di Tebing Barat, termasuk Lembah Jordan, seperti yang diumumkan oleh rejlm Isra3l sebelum ini…”

Justeru, Al-Sultan Abdullah menyeru seluruh rkyat Malaysia tanpa mengira bngsa dan agama untuk bersama Seri Paduka berdoa mengikut pegangan kepercayaan masing-masing supaya rakyat Palestln dapat bebas dari cngkaman Isra3l.

Seri Paduka turut mentahkan masjid dan surau di negara ini untuk mengadakan solat sunat hajat dan doa selamat bagi memohon ihsan daripada Allah SWT.

In shaa Allah sentiasa dalam doaku, semoga Allah makbulkan

 

Sumber: OMM, Berita Harian

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Isra3I Umum Rmpas Wilayah, Ag0ng Titah Rakyat Malaysia Buat Solat Hajat & Doa Untuk Palestln"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares