Nenek ‘Berkaki Ayam’ Setia Menanti Dengan Sejambak Bunga Demi Nak Rai Cucu Tamat Belajar

Graduasi merupakan hari yang sering dinanti-nantikan oleh semua pelajar dan salah satu momen untuk dirayai bersama ibu bapa dan juga ahli keluarga yang selama ini banyak  membantu dan menyokong.

Baru-baru ini, tular di media sosial beberapa gambar seorang wanita bersama sejambak bunga dengan penampilan yang sangat sederhana sedang menunggu seseorang di luar sekolah.

Menerusi perkongsian guru dari Sekolah Ban Mae Salit Luang Wittaya di Thailand di laman Facebooknya,  beberapa gambar yang tular itu dipercayai nenek kepada salah seorang pelajarnya,

Gambar yang telur menunjukkan kekaguman wanita tersebut dengan baju yang lusuh dan tidak memakai selipar sedang memegang sejambak bunga dipercayai untuk diberikan kepada cucunya semasa majlis graduasi sekolah tersebut.

Perkongsian guru tersebut di laman Facebooknya bersama mesej untuk pelajar sekolah yang telah bergraduasi berserta gambar nenek tersebut menyentuh hati netizen.

“Hand holding a bouquet of flowers in many colors
The heart rejoiced my child’s graduation.
Dry sweat stains that are hidden for days.
For that child rejoice
How old is the shirt worn
The money given to the child is not stingy.
Father is tired, mother is difficult to use, only has
Everything for the children to be proud of. “

Nenek tersebut setia menunggu di luar bangunan sekolah beserta sejambak bunga sehinggalah muncul cucunya yang lengkap memakai gaun gradusi.

Jelas terpancar keriangan dari wajah nenek dan cucunya.

Melalui perkongsian guru tersebut, nenek itu sangat gembira menunggu cucunya yang telah berjaya menamatkan sekolah dan guru juga mengatakan nenek itu tersenyum gembira dan menyuruh cucunya untuk menikmati hari graduasinya.

Jika dilihat hanya pada gambar ini, terbuktilah bahagia bukan pada kemewahan ataupun duit semata. Tetapi ia datang dari keilkhlasan kasih sayang dari ibu bapa dan keluarga. Hargailah segala pengorbanan ibu bapa dan keluarga kerana merekalah penyokong setia kita.

 

Sumber: Sanook.com @anthraxxxx, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Nenek ‘Berkaki Ayam’ Setia Menanti Dengan Sejambak Bunga Demi Nak Rai Cucu Tamat Belajar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares