(Video) Tular Aksi Per0mpak Pakai Mask & Hand Sanitizer Sebelum R0mpak Kedai Emas

Sejak pandemik Covid-19 melanda dunia, semua orang digalakkan mengamalkan norma baru seperti memakai pelitup muka atau facemask ketika keluar dan kerap mencuci tangan menggunakan sabun atau hand sanitizer.

Keadaan ekonomi yang turut terkesan dengan pandemik ini juga secara tidak langsung menberikan imp4k kepada penduduk dunia dan menyebabkan sus4h untuk mencari sumber pendapatan.

Tular di media sosial ketika pandemik masih melanda dunia dimana sekumpulan lelaki yang patuh kepada SOP seperti memakai facemask dan menggunakan hand sanitizer mer0mpak sebuah kedai emas.

Kejadian dilaporkan berlaku di India. Korang boleh tengok video @alok_pandey kat bawah ni.

Jangan sebarkan virvs

Mula-mula tengok video ni, admin nak puji dah orang yang ikut SOP ni. Tapi lepas tu dia mer0mpak tu terus admin rasa geram. Kalau kat Malaysia tu susah gak lah sebab kena scan QR Code atau tulis nama sebelum masuk mana-mana kedai kan.

Mungkin ini pengajaran yang kita boleh ambil dari kejadian dalam video ni. SOP kena patuh, virvs ni tak kenal orang buat jahat ke buat baik. Dia kalau nak masuk dalam badan, dia masuk je.

Mungkin dengan patuhi SOP,  dorang tak sebarkan virvs. Bagus gak pakai facemask tu, tapi pegi mer0mpak pulak… hmmm.

Yes betul! Pakai facemask dan cuci tangan. Bersama kita boleh lawan Covid-19. Tapi jenayah pun kita kena banteras gak tau. 

Sambungan video apa jadi selepas itu

 

Sumber: Twitter, Lobak Merah

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "(Video) Tular Aksi Per0mpak Pakai Mask & Hand Sanitizer Sebelum R0mpak Kedai Emas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares