Ibu tunggal anak tujuh did3nda RM4,000 kerana tawar khidmat s3ks

KANGAR: Seorang tukang urut wanita did3nda RM4,000 oleh Mahkamah Majistret, Kangar hari ini selepas meng4ku bers4lah menawarkan khidmat s3ks di sebuah rumah di Behor Temak pada 16 Oktober lalu.

Tertvduh, Suryati Salleh, 37, yang juga seorang ibu tunggal membuat peng4kuan itu selepas pertvduhan dibacakan jurubahasa di hadapan Majistret Kamaliza Md Zain.

Mengikut pertvduhan, tertvduh did4kwa menawarkan khidmat s3ks bagi maksud persvndalan di sebuah rumah dekat Taman Jaya Diri, Behor Temak, di sini.

Kes4lahan itu dilakukan pada jam 11.20 malam 16 Oktober lalu.

Suryati Salleh yang juga seorang ibu tunggal did4kwa menawarkan khidmat s3ks bagi maksud persvndalan di sebuah rumah dekat Taman Jaya Diri, Behor Temak, Kangar.

Tertvduh did4kwa mengikut Sksyen 372B Knun Kes3ksaan dan jika sabit kes4lahan boleh dipenj4ra maks1mum setahun atau d3nda atau keduanya sekali.

Pertvduhan dikendalikan Timbalan Pend4kwa Raya, Jodia Por Yi Tying manakala tertvduh diwakili oleh Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan (YBGK), Wan Nursyaheedah Wan Najmi dan Nur Diyana Ab Shukor.

Wan Nursyaheedah dalam rayuannya memohon agar tertvduh dikenakan hvkuman yang ringan memandangkan tertvduh hanya bekerja sebagai tukang urvt di sebuah spa dan perlu menyara tujuh orang anak berusia antara tiga hingga 17 tahun.

Mahkamah menetapkan tertvduh did3nda sebanyak RM4,000 dan sekiranya g4gal membayar d3nda, dia akan dipenj4ra selama lapan bulan.

 

Sementara itu, dalam kes berasingan, dua lelaki masing-masing did3nda RM4,000 selepas meng3ku bers3lah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertvduhan menawarkan khidmat s3ks kepada dua lelaki di sebuah hotel di sini pada Isnin lalu.

Tertuduh, Jamil Karim, 30, dan Mahmud Mading, 36, membuat peng4kuan itu selepas pertvduhan terhadap mereka dibacakan di hadapan Majistret, Kamaliza Md Zain. Mereka memb4yar d3nda dikenakan.

Mengikut pertvduhan yang dibacakan secara berasingan, kedua-dua lelaki terbabit did4kwa menawarkan khidmat s3ks bagi maksud persvndalan di dua bilik berasingan di sebuah hotel pada pukul 11 malam, Isnin lalu.

Pend4kwaan dilakukan mengikut S3ksyen 372B Knun Kes3ksaan yang memperuntukkan hvkuman penj4ra maks1mum setahun atau d3nda atau kedua-duanya sekali.

Kedua-dua kes berkenaan dikendalikan Timbalan Pend4kwa Raya, Jodia Por Yi Tying manakala tertvduh diwakili peguam YBGK, Wan Nursyaheedah dan Nur Diyana Ab. Shukor

 

Sumber: Awani, K! ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment on "Ibu tunggal anak tujuh did3nda RM4,000 kerana tawar khidmat s3ks"

  1. Kementerian & Jbtan kebajikan wajar bantu ibu tunggal yg tiada income untuk sara hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*