(Video) Ingatkan K0tak Berisi An4k Kvcing, Sekali B4yi Masih Bert4li Pusat Dijumpai

Di Kuala Kangsar Perak, seorang b4yi lelaki masih bert4li pvsat dijvmpai dalam sebuah k0tak berhampiran Pasar Besar Kuala Kangsar.

Menerusi video viral di media sosial, b4yi tersebut dilihat dib4lut dengan sehelai tuala dalam keadaan ur1 masih belum dip0tong.

Diserkvp tuala

Lapor Berita Harian, b4yi tersebut ditemvi oleh sekumpulan peniaga kompleks niaga Bangunan UDA di Jalan Bendahara pagi tadi. Salah seorang peniaga, Mohamad Kamal Ashari berkata, dia menyedari terdapat b4yi di dalam k0tak tersebut kira-kira jam 9 pagi ketika ingin memasuki gerai makanannya.

Saya datang ke gerai jam 9 pagi, namun mengikut peniaga lain, k0tak itu sudah berada di situ sejak gerai bersebelahan mula dibuka kira-kira jam 7 pagi.

Mulanya, kami ingat ada orang bvang an4k kuc1ng memandangkan penduduk setempat gemar membvang kuc1ng di kawasan ini. Bagaimanapun t1mbul perasaan cvriga apabila saya terdengar tang1san b4yi itu, namun bunyinya sangat perlahan.

Mungkin disebabkan b4yi mal4ng itu diserkvp tuala, justeru peniaga lain tidak menyed4ri tang1sannya.

S4ngkakan an4k kuc1ng

Sementara itu, menurut seorang lagi peniaga Zainab Wahab yang turut berniaga di bangunan berkenaan berkata dia dan kakaknya melihat k0tak berhampiran kawasan niaga kira-kira jam 6.50 pagi.

Kami s4ngkakan k0tak itu berisi an4k kuc1ng yang mungkin dibvang orang malam tadi, tambahan pula waktu itu kami sibuk bersiap memulakan perniagaan dan melayan pelanggan.

Tang1san b4yi berkenaan juga tidak kedeng4ran sehinggalah Mohamad Kamal mula mendeng4rnya sebelum kami semua terkejvt dengan penemuan itu.

Walau bagaimanapun, mereka tidak mengesy4ki apa-apa dan menyangkakan k0tak berisi an4k kuc1ng.

Katanya, susulan penemuan itu, difahamkan kakitangan Hospital Kuala Kangsar serta polis datang ke l0kasi untuk tind4kan lanjut.

Ketua Polis Daerah Kuala Kangsar, Asisten Komisioner Omar Bakhtiar Yaacob, ketika dihubungi menges4hkan mengenai penemuan b4yi itu.

Mohamad Kamal menunjukkan lokasi kotak mengandungi bayi lelaki yang ditemui sekumpulan peniaga kompleks niaga Bangunan UDA di Jalan Bendahara berhampiran Pasar Besar Kuala Kangsar, di Kuala Kangsar, pagi tadi. - NSTP/Muhammad Zulsyamini Sufian Suri Mohamad Kamal menunjukkan lokasi kot4k mengandungi b4yi lelaki yang ditemvi sekumpulan peniaga kompleks niaga Bangunan UDA di Jalan Bendahara berhampiran Pasar Besar Kuala Kangsar, di Kuala Kangsar, pagi tadi. – NSTP/Muhammad Zulsyamini Sufian Suri

 

Sumber: Berita Harian, Info Roadblock JPJ/POLIS, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*