“Terb0ngkang kau..!”- Sudahlah Tak Pakai Mask, Dilvdahnya Orang Tu, Wanita B1adap Kena T0lak Keluar Bas

Di zaman pandemlk C0V1D 19 yang sedang mereb4k dengan dhsy4tnya, menjadi kepentingan kepada kita semua untuk mengamalkan kebersihan diri yang baik dan juga memakai pelitup muka sebagai langkah untuk mengelakkan diri daripada dijngklti wbak ini.

Pun begitu, ada juga yang maslh d3gil dan kalau di luar negara ini mereka digelar antl-masker kerana men0lak untuk memkai pelitup muka serta tidak percaya C0V1D 19 boleh membhy4kan kesihatan mereka. Kira dorang ni macam golongan antlvax la kalau kat Malaysia ni… 

Tapi kalau sejenis nak bhy4kan diri sendiri saja tu tak apalah. Jangan pula sampai bhy4kan orang lain dan bersikap bi4dap macam video yang vir4l di Twitter ni.

Menerusi video tersebut, dapat dilihat seorang wanita yang digel4r ‘antl-masker’ kerana engg4n memakai pelitup muka dan dia dengan sesuka hati telah melvdah pada seorang penvmpang di dalam bas tersebut sambil menyebut, ‘so digustlng’.

Tind4kan wanita tersebut mendatangkan kemar4han lelaki Asia yang telah dilvdah itu dan lelaki tersebut terus bangun dari kerusinya dan men0lak wanita itu keluar daripada bas. Haa jatvh terduduk terus wanita itu atas kaki lima ye gais

“Memang patut pun dia kena tapi lelaki tu pun s4lah juga” 

Video tersebut mendapat pelbagai respon daripada netlzen yang mana-mana kebanyakan sokong tlndakan lelaki tersebut memberi ‘pengajaran’ kepada wanita bi4dap itu.

Namun pada masa yang sama, ada juga di kalangan netlzen yang merasakan tlndakan lelaki itu terl4mp4u ‘k4sar’ kerana dia tidak patut men0lak seorang wanita sehingga jatvh malah perkara itu akan membuatkan dia sama saja per4ngainya dengan wanita tersebut.

Apa-apapun menerusi Twitter perakam asal video ini, pihak bas menerusi tweet mereka memberitahu yang k3s ini sudah pun dalam si4satan pihak berkuasa. Jadi harapnya dah selesailah isv tersebut.

Haih macam-macam lah. Korang rasa wajarkah tlndakan lelaki yang t0lak wanita tu keluar daripada bas? Bincangkan. 

 

Sumber: lobakmerah

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*