“Yakin kakak tak sal4h..”- Ibu svspek dedah anak yang ajak teman ke balai polis

Ibu mana yang tidak mervntun j1wanya apabila anak kandung disifatkan sebagai seorang yang baik kini menjadi svspek utama kes pembn0han kej4m.

Bagi ibu kepada svspek pembn0han Surya, dia sama sekali tidak percaya bahawa gadis terbab1t telah membuat perkara terkvtuk itu meskipun kini semua orang meny4lahkan anaknya.

Kakak anak yang baik

Wanita itu berkata, dia percaya anaknya tidak bers4lah kerana remaja itu dis1fatkan sebagai seorang anak harapan dan sangat memahami kem1skinan hidup yang dihadapi mereka sekeluarga.

“Dia juga tidak k1sah kalau terpaksa memakai baju sekolah terpakai yang dised3kahkan orang ramai dan pakaian harian yang dipakainya hari-hari pula kebanyakan baju dan tudung yang dised3kahkan kepada kami…”

“Dia tidak m4lu walaupun mengenakan pakaian sama sahaja…”

Kakak yang aj4k teman pergi balai

Menjelaskan semula ketika menghantar anaknya ke balai polis, ibu dua anak ini berkata sebenarnya gadis itu yang mengaj4knya ke balai polis.

“Saya masih ingat lagi lepas solat subuh (Isnin) iaitu kira-kira jam 6.30 pagi, kakak dah tunggu dekat ruang tamu dan lepas nampak saya siap solat, terus dia bagi tahu nak ke balai polis…”

“Dia yang ajak saya tapi masa tu saya tak terfikir apa pun dan menurut sahaja ajakannya tetapi beberapa minit selepas berjumpa dengan polis, saya diberitahu yang kakak terpaksa dit4han untuk sias4tan lanjut…”

Tahu anak tak akan men1pu

Tambahnya lagi, ibu tidak meny4ngka anaknya yang juga merupakan anak sulung dalam keluarga b4kal dit4han berkaitan kes bn0h.

“Memang agak terkejvt selepas dimaklumkan, saya terus bertanyakan kakak sepanjang menemaninya di balai polis sebanyak tiga kali, adakah betul kakak yang buat, tapi dia jawab tak buat dan saya tahu dia tidak men1pu…”

Seorang pelajar yang pintar – Jiran

Sementara itu mengulas mengenai peribadi svspek, Mohd Sabri Mohd jiran terdekatnya berkata svspek seorang pelajar yang pintar dan bukan jenis remaja yang l1ar.

“Kakak bukan seorang anak remaja yang l1ar dan dia budak baik, dari segi pelajaran pula saya dimaklumkan memang dia seorang pelajar pintar…”

“Keluarga kakak pula walaupun susah tetapi mereka tidak pernah menyus4hkan jiran tetangga dan baik dengan semua orang…”

 

Justeru pihak keluarga svspek meminta agar orang ramai berhenti membuat sp3kulasi dan t0hmahan sehinggalah svspek sudah terbvkti disab1tkan kes4lahan.

 

Sumber: Sinar Harian (Rubiah Omar), OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*