Motor dicvri masa hantar makanan, gadis terima svmbangan dari Tengku Permaisuri Selangor

Foto: OMM

SHAH ALAM – Kisah sed1h seorang pengh4ntar makanan yang keh1langan m0tosikal setelah dicvri individu tidak bertanggvngjawab di Batu Caves dekat sini mendapat perhatian daripada Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin hari ini.

Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin Abdul Rahman berkenan menyampaikan sumbangan peribadi iaitu sebuah m0tosikal kepada Nur Athirah Abdul Latiff.

Nur Athirah adalah m4ngsa yang keh1langan m0tosikal Yamaha 135LC miliknya ketika sedang melakukan kerja pengh4ntaran makanan di Batu Caves, Selangor kelmarin.

Menerusi sebuah p0sting di laman Instagram Selangor Royal Official, baginda menzahirkan rasa sed1h dan terh4ru apabila membaca berita yang tular di media sosial mengenai nasib mal4ng gadis berusia 23 tahun itu.

“Di waktu semua pihak sedang divji dengan pelbagai dug4an ketika ini, kita amat berharap agar masyarakat di luar sana lebih bers1fat per1kemanusiaan dan bert1mbang rasa antara satu sama lain.

“Diharap dengan sumbangan ini Nur Athirah akan dapat kembali meneruskan kerja harian dengan sempurna seterusnya membantu keluarga.

“Baginda turut mend0akan agar sekalian rakyat terus dimvrahkan rezeki dan sentiasa di dalam perl1ndungan Allah SWT,” titah baginda menerusi kenyataan di laman Facebook Selangor Royal Office sebentar tadi.

 

View this post on Instagram

 

6 November 2020 ~ DYMM Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin berkenan menyampaikan sumbangan peribadi berupa sebuah motosikal kepada saudari Nur Athirah Abdul Latiff yang baru sahaja ditimpa musibah apabila motosikalnya dicuri ketika sedang melakukan kerja penghantaran makanan di Batu Caves, Selangor. Baginda berasa amat sedih dan terharu apabila membaca berita yang tular mengenai nasib malang Nur Athirah. Sumbangan itu disampaikan oleh Juruiring Polis (ADC) kepada DYMM Tengku Permaisuri Selangor, Inspektor Noor Hidayu Aziz. Nur Athirah yang merupakan anak kedua dari tiga beradik tinggal bersama ibunya di Batu Caves kini bertindak selaku penyara keluarga dengan melakukan kerja penghantaran makanan sepenuh masa. DYMM Tengku Permaisuri Norashikin berharap dengan sumbangan ini Nur Athirah akan dapat kembali meneruskan kerja harian dengan sempurna seterusnya membantu keluarga. Titah Baginda lagi, di waktu kita semua sedang diuji dengan pelbagai dugaan ketika ini, Baginda amat berharap agar masyarakat di luar sana lebih bersifat perikemanusiaan dan bertimbang rasa di antara satu sama lain. Baginda turut mendoakan agar sekalian rakyat terus dimurahkan rezeki dan sentiasa di dalam perlindungan Allah S.W.T.

A post shared by Selangor Royal Official (@selangorroyalofficial) on

Svmbangan tersebut disampaikan oleh Juruiring Polis (ADC) kepada Tengku Permaisuri Selangor, Inspektor Noor Hidayu Aziz hari ini.

Baginda juga berharap dengan sumbangan itu, Nur Athirah akan kembali meneruskan kerja harian sekali gus dapat menyara keluarga termasuk ibu serta dua adik beradiknya.

Tengku Permaisuri Norashikin bert1tah, baginda berharap agar masyarakat di luar sana lebih bersifat perikemanusiaan dan bert1mbang rasa selain turut mend0akan agar rakyat terus dimurahkan rezeki serta sentiasa dalam perl1ndungan Allah SWT.

Nur Athirah yang merupakan anak kedua daripada tiga beradik tinggal bersama ibunya di Batu Caves kini bert1ndak selaku peny4ra keluarga dengan melakukan kerja pengh4ntaran makanan sepenuh masa.

Terdahulu, kisah Nur Athirah tular di laman sosial Facebook dan memohon bantuan orang ramai menges4n m0tosikal Yamaha 135LC miliknya dengan nombor plat BQF2182 yang h1lang di depan pasar raya Batu Caves, di sini kelmarin.

 

Sumber: Selangor Royal Official, OMM, K! ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*