Kerana SOP, Aaron Aziz solatkan jen4zah ibu seorang diri tanpa keluarga

Foto: OMM

Pelakon popular kelahiran Singapura yang mencipta nama di Malaysia, Datuk Aaron Aziz memaklumkan bahawa ibunya telah mninggal dunia Sabtu lalu.

Menurut pelakon filem Omb4k Rindu itu, ibunya Juriana Jaafar dimaklumkan terkena ser4ngan jantvng sebelum menghembvskan nafas yang terakhir di pusat perub4tan swasta di Singapura.

Mengikut SOP ditetapkan

Namun begitu, perk0ngsian beliau di Instagram mengvndang seb4k apabila hanya mampu melakukan s0lat jen4zah buat Allahyrham seorang diri berikutan perlu mengikut ar4han standard operating procedure (SOP yang ditet4pkan ak1bat p4ndemik C0vid-19 ketika ini.

“Rasa s4kit tak dapat s0lat bersama orang tersayang…”

Dalam perk0ngsian tersebut, beliau mengakui begitu seb4k kerana insan-insan tersayang tidak dapat bersamanya melakukan solat jen4zah untuk ibu sebelum jen4zah dikebvmikan.

“Rasa s4kit kerana tidak dapat s0lat jen4zah bersama keluarga tersayang, hanya ALLAH sahaja yang tahu.

“Semoga Allah pelih4ra arw4h Bonda tercintaku dalam urusannya di Alam Kvbur. Agar sejvk…

“…lapang dan ditemani sesorang yang cantik dimana ia adalah Al-Quran yg Bonda sentiasa mengaji setiap hari sebelum mempunyai mas4lah mata,” tulisnya.

Pelakon berusia 44 tahun itu juga sempat berk0ngsi video ketika arw4h ibunya dikebvmikan. Disebabkan pelaksanaan SOP, tiada orang ramai dibenarkan berada di kawasan perkvburan tersebut.

Dapat dilihat hanya ada seorang individu yang berada di pvsara ibunya untuk membetulkan kedudukan tanah yang sudah dikambvs.

Semoga ditempatkan dalam kalangan orang beriman

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah menzah1rkan ucapan t4kziah kepada pelakon tersebut atas keh1langan insan tersayang.

Mereka juga berdoa agar roh Allahyarham dicvcuri rahmat selain ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman. Innalillahihiwainailahirajiun.

Salam t4kziah buat abang sekeluarga

Kami k1rimkan d0a dalam s0lat untuk arw4h

Sumber: Aaron Aziz, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*