“Saya Digar1, Dik4sari”- Sajat Perjelas lsu Vide0 Dig4ri, Dilayan Dgn Tidak W4jar Semasa Beri Keterangan Pada JAIS?

Minggu lalu, tuIar di media sosial video yang memaparkan usahawan kosmetik, Nur Sajat yang kelihatan sedang men4ngis teresak-esak dan dig4r1.

Walau bagaimanapun, Sajat mahupun mana-mana pihak yang terlibat tidak memberi sebarang penjelasan sehingga menimbulkan spekvIasi di kalangan netizen selepas akaun usahawan tersebut pula tiba-tiba ‘hiIang’ daripada media sosial.

“Saya mengeluarkan video ini, menceritakan kejadian saya pada 6/1/2021” 

Setelah pelbagai spekuIasi timbul, Sajat akhirnya mengaktifkan semula akaun Instagramnya dan memuat naik satu video panjang berdurasi 38 minit yang menceritakan apa yang berlaku terhadap dirinya pada 6 Januari lalu.

Menurut Sajat, semuanya bermula daripada kes terdahulu yang melibatkannya dengan JAIS pada 23 Februari 2018 di mana Sajat telah mengadakan satu majlis bacaan doa selamat dan yassin bersama-sama anak tahfiz di wismanya dekat Seksyen 16, Shah Alam. 

Pun begitu, majlis yang diadakannya itu kalau korang masih ingat telah mendapat kec4man ntizen dan ada pihak juga telah melap0rkan hal tersebut kepada pihak JAIS kerana kurang bersetuju dengan apa yang dilakukan Sajat.

Dia kemudian diminta hadir pada 6 Januari 2021 untuk memberi keterangan berhubung perkara tersebut di pejabat JAIS yang kemudian membawa kepada satu ‘tr4gedi’.

“Hak saya sebagai manusia yang telah memberi kerjasama telah direm4n” 

Menerusi video tersebut, Sajat memberitahu yang dia telah dik4sari, dig4r1 tangannya dan dit4han rem4n di Pusat Tahanan Sementara di Kuala Kubu Bharu semasa memberi keterangan di JAIS.

Saya dig4r1, dik4sari dengan kata2 dan tndakan, dicderakan sebegitu rupa. Tangan2 dan bdan2 saya bengk4k, kerana pergeIutan ketika saya mempert4hankan diri tidak (mahu) dig4r1..” 

Berikut apa yang diceritakan Sajat menerusi video di bawah:

 

Sajat yang kini sudah dibebaskan juga memberitahu yang dia sangat kesaI dengan apa yang berlaku dan hanya mahu dirinya diberikan hak kebebasan seperti manusia lain juga.

“Saya berhak diberi hak asasi kemanusiaan untuk hidup seperti manusia yang lain juga.

“Saya amat sed1h dan kec3wa dengan kejad1an ini kerana kesan daripada kejad1an ini mengg4nggu perniagaan saya dan ment4l saya,” katanya.

“Minta ampun pada Allah dulu Jat, balik pangkal jalan”

Minta ampun pada Allah dulu jad.. balik pangkal jalan

Video tersebut mendapat pelbagai jenis komen daripada ntizen yang mana ada yang bers1mpati dengan apa yang berlaku ke atas dirinya dan ada juga merasakan tndakan Sajat agak keterlaluan semasa disoal siasat JAIS.

Apa-apapun min harap pihak JAIS dapatlah memberi penjelasan atas apa yang dided4hkan Sajat ni. Barulah kita dengar kisah daripada dua belah pihak. Semoga cepat cepat sembuh Sajat. 

 

Sumber: LM, tgler, viral.cappucinnolatte

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*