Pagi Tanya Nak Nik4h Tak, Petang Sah Suami Isteri! Gur4uan Nak Nik4h Sebelum PKP Jadi Realiti

Susulan pengumuman pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) oleh kerajaan tempoh hari, ramai pasangan mengambil kesempatan untuk melangsungkan perkahwinan secepat mungkin sebelum PKP dikuatkuasa. Sehinggakan pejabat agama di beberapa tempat sesak dengan kehadiran pasangan pengantin

Seperti kisah perkongsian pasangan ini, mereka mengambil membuat keputusan untuk menik4h sehari sebelum PKP dilaksanakan. Semuanya bermula hanya dengan satu pertanyaan.

Nik4h akhir waktu

Lebih 17K retweet, pasangan ini menerima ucapan tahniah orang ramai dan rata-ratanya memuji mereka yang berani membuat keputusan bernik4h cara yang sangat mudah. Menurut wanita ini, dia sengaja bertanya kepada tunangnya jika dia mahu  bernik4h di masjid sebelum PKP dilaksanakan. Namun tidak sangka cadangannya diterima.

Solek sendiri, pakai jubah lama

Tambah wanita ini, dia tidak merancang untuk nik4h memandangkan dia bekerja pada pukul 10. Namun selepas mendapat persetujuan dia segera mengambil cuti mengejvt. Dalam masa 4 jam juga dia membuat persiapan, memakai jubah yang sedia ada. Wanita ini bersyukur apabila dalam masa 4 jam, Allah SWT permudahkan segala urusannya dengan bantuan kakak dan sababat baiknya.

Slot lepas waktu Zohor

Sepatutnya pasangan ini akan diijab kabul pada 6 Februari 2021 di Masjid Sungai Buloh, namun kerajaan umumkan untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Walau bagaimanapun, menurut wanita ini dia tidak pernah merancang untuk mempercepatkan tarikh perkahwinan mereka.

Ketika hari mereka membuat keputusan untuk bernik4h, mereka cuba untuk mendapatkan slot nik4h dan semua memaklumkan sudah penuh. Tiba-tiba tunangnya mesej memberitahu mereka dapat bernik4h selepas waktu Zohor.

Keluarga setuju

Selepas mendapat slot, dia memberitahu keluarga serta keluarga mertuanya mengenai perancangan ini dan kedua-duanya bersetuju. Akibat terlalu panik nik4h, gadis ini tertinggal cincin pihak lelaki. Namun segala perancangan mereka berjalan dengan lancar. Fuh kalau dah jodoh, tak kemana. Betul tak?

 

Sumber : Amrhoth, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*