(Video) Selepas Anak Mengaku Buat Pembed4han J4ntina, Mak Sajat Akhirnya Bersuara

KUALA LUMPUR – Usahawan kosmetik kontr0versi, Nur Sajat atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman akhirnya mengakui dia sudah menjalani pembed4han penukaran jant1na.

Menerusi InstaStory miliknya, dia turt mend4kwa kerja-kerja amal kebajikannya tidak dipersetujui segelintir pihak akibat statusnya.

Dalam pada itu, tular satu video ketika Sajat men4ngis dig4ri, muncuk seorang wanita yang did4kwa ibu kepada Sajat memarahi beberapa pegawai Jais.

Menurut rakaman tersebut, Ibu Sajat kelihatan sangat mar4ah dan mend0akan supaya keturunan pegawai Jais akan mendapat anak seperti Sajat

“Saya d0akan awak semua anak awak akan dapat, keturunan awak semua macam Sajat” – mak Sajat

Dalam pada itu, netizan terus menyokong tindakan tegas dari JAIS, kerana isu melibatkan Sajat telah lama berlaku

“JAIS buat kerja diorang. Kau pergi rekod. Kalau kau ikot flow, JAIS da cakap kau boleh dijamin keluar dengan 1 penjamin. Mak atau ayah. Tanpa bayaran. Tapi kena d4kwa la dlu, kena tangkap, kalau kau ikot flow undang2 nya, tak jadi havoc pun. JAIS t4han atas d4kwaan pemakaian bukan majlis kau. Tuduhan 2018 pun masuk skali. Hahaha. Drama. Nak tunjuk dia kena b-uli, tak diberi hak kemanusiaan. Takde plak dgr JAIS maki2 je-rit2 masa bg keterangan. Dia yang start nak lari keluar. Mula2 skali dah s4lah dah. Ambik phone, rekod all the things. Ni da masuk kes4lahan polis pulak. Haha! Da bertambah masalah. Tuhan jentik sikit je. Berubah jela. Yela kau banyak duit. Ada kuasa duit. Kuasa tuhan? Bila2 je boleh dia tegur kau. Go JAIS GO!! Im on your side!” tulis seorang netizan

Sajat menerusi sebuah video IGTV di Instagram @nursajat23, menceritakan kisah sebenar dia dig4ri pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sehingga dit4han di Pusat Pen4hanan Sementara, Kuala Kubu Bharu.

Menurut Sajat dia mendapat layan yang tidak wajar walaupun sudah memberikan kerjasama apabila dipanggil untuk sias4tan oleh pihak JAIS.

Katanya sias4tan dilakukan kerana laporan yang dibuat pada 23 Ogos 2018, kerana berpakaian wanita ketika mengadakan majlis d0a sel4mat di Wisma Nur Sajat, Seksyen 16 Shah Alam.

“Laporan report pada tahun 23/2/2018 pada masa itu saya ada membuat majlis d0a sel4mat dan bacaan yassin bersama budak2 tahfiz di wisma saya seksyen 16 Shah Alam.

“Saya pendekkan cerita, saya dilayan tidak wajar, walaupun saya datang memberi keterangan dan kerjasama pada pihak JAIS.

“Hak saya sebagai manusia yang telah memberi kerjasama telah direm4n dit4han di pusat tah4nan sementara di Kuala Kubu Bahru,” katanya.

Sajat turut mend4kwa pihak JAIS sengaja melengah-lengahkan surat jaminan termasuk dic3derakan dan dig4ri sehingga mengalami b3ngkak tangan serta badan kerana berg-elut untuk mempert4hankan diri.

Dalam pada itu Sajat turut membuat luahan yang mengejvtkan apabila mengaku membuat pemb3dahan jant1na menerusi ruangan IG Story.

Menerusi beberapa kenyataan dimuat naik, Sajat kelihatan seolah-olah kesal dengan diskriminasi sesetengah pihak terhadap golongan sepertinya.

Sajat turut mempersoalkan tentang adakah kebaikan dalam agama berpandukan kepada pakaian semata-mata?

Menguatkan lagi gambaran pemilik Nur Sajat Gold itu sedang berada dalam keadaan tertekan apabila menyatakan Islam berat buat dirinya dan bertanya kepada pengikut samada dia patut keluar dari agama.

Sementara itu, menerusi ruangan sama Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman turut berkongsi beberapa pandangan netizen.

Antara komen yang dikongsi ialah pendapat netizen mengenai layanan kurang baik oleh JAIS ketika Sajat hadir dengan cara baik untuk membantu si4satan.

Rata-rata berpendapat sungguhpun Nur Sajat seorang transg3nder dia tidak wajar dilayan dengan bu-ruk dan k4sar.

 

Sumber: Trending sangat

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "(Video) Selepas Anak Mengaku Buat Pembed4han J4ntina, Mak Sajat Akhirnya Bersuara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*