Berang ‘Janji Manis’ Di Capati, Penduduk T4ngkap & Ik4t Datuk Bandar Di Pokok

Tidak menepati janji untuk menyediakan sumber bekalan air bersih, seorang datuk bandar di Mexico telah diik4t pada pokok oleh penduduk yang tidak berpuas hati dengannya.

Media tempatan melaporkan bahawa Oscar Ramirez sedang membentangkan projek awam yang telah dijanjikan kepada penduduk bandar Frontera Comalapa pada Isnin.

Menurut Daily Mail, perwakilan dari 11 komuniti yang membentuk bandar itu berhadapan dan menyoal Ramirez mengenai keadaan sistem air yang tidak diselenggara sebelum mereka menahannya.

Oscar Ramírez, mayor of Frontera Comalapa, a city in the southern Mexican state of Mexico, appears to be tied to a tree after he was confronted by angry residents Monday moments after he unveiled a new water tank which they alleged was broken down and had holes that were patched up with cement

Pemimpin masyarakat dipercayai turun ke tangki dan membongkar permukaan tangki yang telah ditutup dengan simen untuk mengelakkan air keluar.

“Dia berjanji kepada kami untuk memberikan saliran air yang baik namun semuanya palsu kerana sistem air tidak berfungsi dengan baik.

“Ini adalah masalah lama yang harus ditangani dengan baik dan menjadi keutamaan kerana dia sudah berjanji dengan kami tapi dia tidak menepatinya,” kata seorang penduduk.

Óscar Ramírez, who is the mayor of the southern Mexican city of Frontera Comalapa, claimed he was never tied to the tree after meeting 11 community members after he unveiled a new water tank

Tambah seorang penduduk lain, dia mengakui bahawa kawasan kejiranan yang merupakan bandar Frontera Comalapa tidak mempunyai air selama lebih dari seminggu.

Walaupun video telah tular, Ramirez bagaimanapun menafikan bahawa dia diik4t pada pokok dan berkata bahawa mereka hanya berbincang sahaja.

 

Sumber: Daily Mail, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*