(Video) Pasaraya Buat Laporan Bgtau Ibu Tiga Anak Kena Tahan Sebab Mencvri, Sekali Ketua Polis PJ Sendiri Datang ‘Bersemuka’

Terd.esak hingga sanggup menc.uri makanan dan cecair penyejuk untuk mengu.bati dem4m anaknya. Itu kesu.sahan hidup seorang wanita hingga sanggup menc.uri di pasar raya di Petaling Jaya, semalam.

Bagaimanapun, sebaik menerima laporan polis dibuat pasar raya berkenaan, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal tampil membantu wanita itu termasuk tidak meneruskan tlndakan (NFA) atas perbuatan dilakukan wanita berusia 30-an itu.

Nik Ezanee berkata, pihaknya menerima laporan polis daripada pihak pasar raya yang mena.ngkap ibu tiga anak itu menc.uri pelekat penyejuk badan, kek dan sosej kira-kira 3 petang semalam.

YDH Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, ACP Nik Ezanee Bin Mohd Faisal terpanggil untuk mengunjungi seorang surirumah yang telah dit.ahan oleh anggota sekuriti di sebuah pasaraya kerana ga.gal membayar barang-barang yang ada bersamanya.

Ibu terdes4k cvri kerana anak dem4m dapat bantuan

Barang-barang yang dimaksudkan adalah ubat – ubatan dan makanan untuk anaknya yang sedang saklt.

Atas dasar belas ehsan, IPD Petaling Jaya dan Jabatan Kebajikan Masyarakat telah menyumbangkan barangan makanan dan barangan harian kepada beliau agar terus cekal dalam menghadapi cabaran di dalam meneruskan kehidupan sepanjang tempoh Pandemlk C0vid 19 ini.

Image may contain: 1 person, outdoor

Image may contain: one or more people

“Semalam saya terima laporan mengatakan ada seorang wanita ditahan kerana dikatakan menc.uri kek dan ‘Koolfever’ sebab anaknya dem4m.

“Jadi saya pun berasa terpanggil untuk berjumpa dengan wanita ini. Saya percaya dia ada mas4lah kalau tidak dia tidak akan buat perkara ini..”


Nik Ezanee berkata, pihaknya menyampaikan bantuan makanan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan bantuan lain demi membantu wanita berkenaan yang hidup svkar.

“Susah-susah sangat mari balai polis, ini ada (plaster untuk kebah dem4m) untuk anak dem4m,” katanya kepada wanita itu.

Menurutnya, pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) menc4bar semua pihak terutama golongan susah.

“PKP ini banyak menc4bar kita, ramai antara kita selalu buat aduan konon tidak boleh ‘brain’ (faham) kenapa polis buat roadblock (sekatan jalan raya) tutup jalan dan berlaku kesesakan.

“Sebenarnya, bukan tuan puan saja susah tetapi ada lagi yang lain (susah). Dalam PKP ini kita nak lawan v1rus Covid-19,” katanya.

Nik Ezanee turut menasihatkan orang ramai berk0rban sedikit kesvsahan dan kesvkaran sekarang untuk masa depan serta duduk di rumah bagi memutuskan rantaian w4bak itu.

Mulianya hati, para peniaga pun kalau jumpa orang yang memerlukan, bantulah mereka, tak perlu banyak, bantu sikit pun tidak mengapa, moga Allah akan beri lebih.

 

Sumber: IPD PetalingJaya, Harian Metro, NiagaKini, OM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

2 Comments

  1. Satu tindakan yang sangat mulia, semoga Allah membalas budi baik membantu orang susah dengan ganjaran yang setimpal kepada tuan Ezanie dan team

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*