‘Faizal, jangan jual Proton Persona itu’ – Dr Zulkifli

Putrajaya: “Kereta ini sudah pasti banyak kegunaan dan terus digunakan, tidak perlu dijual,” kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri.

Image

Melalui ciapan di Twitternya hari ini, Zulkifli berkata, beliau berkesempatan bertemu dengan Mohd Faizal Wahid, 40, di kediamannya di Klang bagi menyampaikan bantuan.

Menurut beliau, Kerajaan Persekutuan dan negeri sentiasa bekerjasama bagi membantu mereka yang memerlukan.

Katanya, beliau mengetahui mengenai hasrat Mohd Faizal untuk menjual Proton Personanya bagi menampung perbelanjaan rawatan isterinya di hospital.

“Saya sudah arahkan Skuad Jejak Asnaf Baitul Mal, Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) membuat tinjauan bagi mengesan keluarga ini semalam,” katanya.

Turut hadir pada penyampaian sumbangan itu adalah Ketua Pegawai Eksekutif Pusat Pungutan Zakat MAIWP Ahmad Shukri Yusoff dan Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Taqwa MAIWP Zabidi Nasan.

Image

Harian Metro semalam melaporkan, Mohd Faizal memuat naik hantaran melalui Facebooknya mahu menjual Proton Persona miliknya bagi menampung kos pembed4han isteri, Siti Hawa Alias, 39, yang menghidap b4rah di Hospital KPJ Selangor Specialist Medical Centre, Shah Alam, Selangor.

Siti Hawa dijangka menjalani pembed4han pada Isnin ini dengan kos kira-kira RM22,000.

Setakat ini, Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah Sultan Sharafuddin Idris Shah berkenan menyumbang RM10,000.

Image

Zulkifli berkata, memandangkan Mohd Faizal tinggal di Klang, laporan itu sudah dipanjangkan kepada Lembaga Zakat Selangor (LZS) untuk tindakan susulan.

Beliau turut mengucapkan tahniah kepada ibu pejabat MAIWP dan LZS atas tindakan pantas membantu keluarga berkenaan.

 

Sumber: HMetro, Twitter Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*