Bagai ‘Godzilla VS Kong’, Kem4langan Dua Kereta Ini Jadi Bualan Netizen

Jika pada minggu lalu, jalan raya di Malaysia menjadi saksi kepada kem4lang4n yang melibatkan Nissan Skyline R34 GT-R yang berlaku di Shah Alam. Terbaharu, para netizen dikejutkan lagi dengan berita kem4lang4n melibatkan kereta Nissan GT-R R35 dan juga kereta yang diberi julvk4n King Of The Road Malaysia iaitu Perodua Myvi.

kem4lang4n tersebut dipercayai apabila pemandu Perodua Myvi gagal mengawal kenderaan, lalu menghent4m pada bahagian belakang Nissan GT-R R35 tersebut. Syukur kerana tiada keced3raan yang berlaku semasa kem4lang4n tersebut berlaku.

Foto: Facebook Group Myvi Buat Hal Apa Hari Ini

Foto: Facebook Group Myvi Buat Hal Apa Hari Ini

Foto: Instagram

Menurut rakan pemandu kereta Nissan GT-R R35 yang turut berada di lokasi kem4lang4n, kos kerugian pada bahagian belakang kiri kereta yang hancur seperti exhaustbumper, rear lip diffuser carbon fiber dan lampu kereta mencecah kira-kira RM55,000 tidak termasuk kos-kos yang lain.

Foto: Facebook Group Myvi Buat Hal Apa Hari Ini

Foto: Facebook Group Myvi Buat Hal Apa Hari Ini

Rata-rata ramai netizen mempersoalkan adakah pemandu Perodua Myvi terpaksa mengeluarkan kos sendiri sepenuhnya untuk mengganti kerosakkan pada kereta yang dil4ngg4rnya? Jawapannya tidak perlu kerana pihak insurans antara kedua-dua belah pihak akan menguruskannya.

Tidak kurang lucu juga bila ada netizen yang menyamakan kem4lang4n tersebut seperti filem pertembungan antara Godzilla Vs Kong yang bakal ditayangkan di pawagam pada bulan Mac nanti.

T4kziah kami ucapkan kepada kedua-dua m4ngs4 kem4lang4n. Walaupun pihak kerajaan memberikan kelonggaran untuk keluar dalam jarak radius 10km semasa PKP ini, berhati-hatilah semasa memandu kerana kem4lang4n datang tidak berbau.

 

Sumber: The Vocket

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*