Ferrari Model 430 h4ngus terb4kar, pemandu berjaya sel4matkan diri

Keadaan Ferrari 430 yang hangus 80 peratus selepas dijilat api. Foto: Media sosial

SEBUAH kereta mewah model Ferrari 430 h4ngus terb4kar di susur keluar Permatang Pauh dekat Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE), Seberang Jaya, Butterworth, pada Rabu petang.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2 petang itu, tiada kem4langan j1wa dilaporkan apabila pemandunya sempat menyel4matkan diri.Menurut pegawai di Jabatan Bomba dan Penyel4mat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang, Supritendan Nafis Ariff Abdullah, mereka menerima panggilan kecem4san sekitar pukul 2.10 petang.

Keadaan Ferrari 430 yang h4ngus terb4kar dalam kejad1an di susur keluar Permatang Pauh dekat Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE), Seberang Jaya – Foto NSTP/Ihsan JBPM

“Ketika pasukan Bomba dan Penyel4mat tiba di tempat kejadian, pasukan mendapati bahawa Ferrari 430 tersebut sudah 80 peratus mvsnah. Tidak ada m4ngsa yang terl1bat,” katanya dalam satu kenyataan.

Keadaan Ferrari 430 yang hangus 80 peratus selepas dijilat api. Foto: Media sosial

Tambahnya, api telah dip4damkan oleh Pasukan Bomba dan Penyel4mat Sukarela (PBS) Sungai Puyu sebelum jentera bomba tiba di lokasi.

“Anggota bomba melakukan t1ndakan susulan di lokasi, dan operasi berakhir sekitar pukul 3 petang,” katanya.

Menurutnya, pvnca kejadian dan jumlah kervgian masih dalam si4satan.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*