(Video) Bed4h sias4t adik Amir selesai, P0lis ded4h hasiInya yang mengejvtkan

MELAKA TENGAH: Proses be-d4h si4sat kan4k-kan4k yang dipercayai le-mas dalam t0ng dan dide-ra oleh ibu kandung dan bapa tirinya dalam kejadian di Taman Krubong Jaya, di sini pada Jumaat, menemui pelbagai kesan kece-deraan.

Ketua Jabatan Si4satan Jen4yah negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman, mengesahkan terdapat pelbagai kece-deraan termasuk lvka baharu dikesan di bahagian bel4kang kep4la kan4k-kan4k itu.

Kanak-kanak lemas dalam tong: Bedah siasat temui pelbagai kesan kecederaan Ketua Jabatan Si4satan Jen4yah negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman

Terdapat lvka baharu 3 sentimeter

“Sias4tan awal be-d4h si4sat ini mendapati memang terdapat kece-deraan baharu dan lama terutama dibahagian kep4la yang mana kita dapati ada lvka baharu kira-kira tiga sent1meter.

“Kita tidak t0lak kece-deraan itu ak1bat objek tvmpul, bagaimanapun kita akan jalankan si4satan lanjvt sama ada ia ak1bat mang.sa sendiri jatvh ke atau pel4kuan mana-mana individu,” katanya ketika ditemui selepas selesai proses be-d4h si4sat di Jabatan Perub4tan F0rensik Hospital Melaka, malam Ahad.

Pengajaran Kes Adik Amir: Jiran Jangan Senyap Demi 'Tak Jaga Tepi Kain' - REMAJA

Terdahulu Astro AWANI melaporkan pasangan suami isteri dire-m4n tujuh hari selepas dipercayai mende-ra kan4k-kan4k lelaki berusia tujuh tahun sehingga m.ninggal dun1a dalam kejadian di Taman Krubong Jaya, di sini.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang Jumaat itu, pihak p0lis menerima panggiIan daripada bapa tiri mang.sa berusia 38 tahun yang anaknya itu le-mas dalam t0ng air setinggi 60.9 sentimeter di rumah berkenaan.

Tunggu lap0ran m4kmal untuk tujuan pengesahan kem4tian

Mengulas lanjvt Mohd Sukri berkata, pihak hospital belum dapat mengesahkan masa sebenar mang.sa mendapat semua kece-deraan itu.

“Masa (bila mang.sa mendapat kece-deraan) kece-deraan itu kita tidak boleh sahkan berapa lama, tetapi yang di bahagian belakang kep4la itu memang didapati kece-deraan baharu.

“Pihak hospital telah mengambil spes1men seperti h4ti, jantvng, p4ru-p4ru dan sebagainya untuk dihantar ke m4kmal. Apa pvnca sebenar (kem4tian) itu kita kena tunggu lap0ran m4kmal dan jangkaan (keputusan uj1an) itu saya tidak dapat pastikan bila,” tambahnya.

Terlalu awal untuk kaitkan kes de-ra – P0lis

Kanak-kanak lemas dalam tong: Terlalu awal untuk kaitkan kes dera - Polis Ketua Jabatan Si4satan Jen4yah negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata, hasiI be-d4h si4sat mendapati mang.sa m.ninggal dun1a kurang dari dua jam sebelum dibawa ke Jabatan Perub4tan F0rensik. – Astro AWANI

Dalam pada itu, mengulas lanjvt P0lis men4fikan d4kwaan k0nonnya kanak-kanak m4lang yang did4kwa le-mas dalam t0ng dan dipercayai dide-ra oleh ibu kandung dan bapa tirinya dalam kejadian di Taman Krubong Jaya, di sini pada Jumaat, telah m.ninggal dun1a lebih awal sebelum lap0ran dibuat.

Ketua Jabatan Sias4tan Jenyah negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata, hasiI be-d4h si4sat mendapati mang.sa m.ninggal dun1a kurang dari dua jam sebelum dibawa ke Jabatan Perub4tan F0rensik.

“Apa yang netizen katakan kan4k-kan4k ini telah m.ninggal dua atau tiga hari dan telah kembvng itu tidak betul yang mana kita dapati dia baru sahaja m.ninggal dun1a kira-kira dua atau tiga jam sebelum dibawa ke hospital ini.

“Masa pihak p0lis sampai, ma-yat telah berada di bahagian luar t0ng di bilik air tingkat bawah rumah. Bagaimanapun d4kwaan bapa tirinya bahawa kan4k-kan4k lem-as itu, belum kita boleh sahkan dan masih dalam si4satan,” katanya ketika ditemui selepas selesai proses be-d4h si4sat di Jabatan Perub4tan F0rensik Hospital Melaka, malam Ahad.

Mengulas lanjvt ujarnya, sehingga kini masih terlalu awal untuk mengaitkan kem4tian kan4k-kan4k itu ak1bat dide-ra oleh ibu kandung dan bapa tirinya.

“Kita tidak boleh cakap kem4tian ini ak1bat de-ra atau le-mas, itu bergantvng kepada kepvtusan m4kmal atau lap0ran kim1a yang mana doktor pun masih menanti untuk tentu pvnca kem4tian,” jelasnya.

ADEK AMIR MENINGGAL DUNIA DISYAKI DIDERA - YouTube

Terdahulu, proses be-d4h si4sat ma-yat kan4k-kan4k m4lang itu bermula kira-kira jam 11 pagi Ahad sebelum selesai jam 10 malam tadi.

Sehingga kini, belum ada kata pvtus samada jen-zah kan4k-kan4k itu akan dikebvmikan di kampung keluarga ibu kandungnya di Jasin ataupun dibawa pvlang ke tempat dia dibesarkan di kediaman keluarga angkat di Rawang, Selangor.

 

Sumber: Awani, Malaysia Gazette

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*