(Video) Sempat Buat Countd0wn Hitung Hari Bahagia, 16 Jam Sebelum Nik4h Bakal Suami Dijemput IIahi

Tidak dapat digambarkan perasaan seorang gadis yang dikenali sebagai Papiule, apabila dia kehil4ngan bakal suaminya yang men1ngg4l dunia 16 jam sebelum majlis akad n1kah mereka berlangsung.

Apa yang lebih meruntun hati, apabila video kiraan lima hari sebelum majlis mereka berlangsung turut dik0ngsi oleh gadis ini menerusi laman TikToknya yang berjaya membuatkan rata-rata warganet berasa seb4k.

Menanti hari penuh bahagia

Foto: Tangkap layar video

Menerusi video tersebut, dapat dilihat gadis itu begitu teruja menanti hari penuh bahagianya dan sempat mengira det1k-det1k bermakna bermula hari kelima dan diikuti hari yang seterusnya.

Dua hari sebelum majlis akad n1kah berlangsung, dia sempat berk0ngsi upacara tradisi yang dilakukan di Indonesia sebelum pengantin perempuan itu sah bergelar isteri.

Namun, apa yang menyed1hkan apabila det1k bermakna dalam hidupnya berubah apabila bakal suaminya dijempvt oleh Allah S.W.T. 16 jam sebelum majlis itu berlangsung.

Bahkan, foto gadis ini bersama ahli keluarganya yang lain turut diletakkan di dalam video tersebut. arw4h yang dikenali sebagai Dzulfikar Attras merupakan b4kal doktor yang tidak lama lagi akan menamatkan pengajiannya.

Selamat jalan pak doktor, tugas kamu dah selesai di dunia dan mencintai aku sehingga nyawamu dic4but. Aku bahagia dengan kamu dan tidak ada sebarang kekurangan pun sepanjang mengenalimu. Jalan dengan tenang, dengan senyumanmu yang lebar.

Walaupun, ber4t untuk diterima namun gadis ini terpaksa akvr dengan segala ketentuan yang telah ditetapkan olehNya.

Ket4bahan seorang gadis

Al-Fatihah

Seb4k!

 

Sumber: Makassar Info

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

1 Trackback / Pingback

  1. (Video) Sempat Buat Countd0wn Hitung Hari Bahagia, 16 Jam Sebelum Nik4h Bakal Suami Dijemput IIahi – Media Sayur Press

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*