“Kami seb4k ayah masih cuba call..”- Tragedi lem4s kereta terjvnam ke tasik, ayah ‘s4kit lupa’ masih cuba ‘call’ anak

Tragedi yang mer4gut ny4wa dua beranak selepas kereta yang dinaiki terjvnam ke dalam sungai petang kelmarin benar-benar meny4yat hati.

Dalam kejadian itu, m4ngsa Nor Aiza Hashim, 28, dipercayai cuba menyel4matkan ibunya Hasmat Mat Isa , 69, yang terper4ngkap di dalam kereta sebelum kedua-duanya m4ti lem4s.

Jnazah dua beranak itu dilaporkan sel4mat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Masjid Al-Irsyad, Kulim selepas urusan bed4h si4sat selesai.

Pemergian Hasmat bersama-sama anaknya itu mengejutkan ahli keluarga yang lain terutama suaminya yang mender1ta sak1t lupa.

Masih call nombor anak

Namun, menerusi perk0ngsian daripada adik kepada allahy4rham Aiza yang juga merupakan jurumekap artis, dia telah berk0ngsi keadaan bapanya yang mengalami sak1t lupa yang seakan belum menyedari ket1adaan dua insan tersayang.

Ayahnya masih lagi menelefon kakak kepada Haney Nieza walaupun sudah diberitahu bahawa anaknya sudah mninggal dunia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUA HANI💛 (@haney__nieza)

Mereka sekeluarga begitu seb4k apabila melihat telefon bimbit arw4h kakaknya berdering kerana mendapat panggilan daripada ayah beberapa jam sebelum jnazah tiba untuk disem4dikan.

Pernah kata nak mninggal dengan mak

Hani turut memberitahu arwah kakaknya pernah menyuarakan hasrat untuk ‘pergi’ bersama ibu mereka.

“Allahuakbar, kami sekeluarga hanya mampu terd1am bila dapat tahu baru-baru ni arw4h kakak pernah sembang dengan kawan dia kat kilang yang dia nak pergi sama-sama dengan arw4h mak.

“Tak sangka d0a-d0a dia term4kbul. D0a-d0a arw4h mak pun term4kbul, arw4h mak nak sangat m4ti syah1d macam arw4h mak dia m4ti sebab jatuh telaga,” ujarnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUA HANI💛 (@haney__nieza)

Sumber: haney_nieza, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*