Mengaku t0lak isteri dari tingkat 18 selepas bertengk4r, lelaki direm4n 6 hari

POLIS men4han seorang lelaki berusia 34 tahun selepas svspek meng4ku men0lak isterinya melalui tingkap dari t1ngkat 18 sebuah k0ndominium di Ayer Itam, Georgetown.

Dalam kejad1an tengah malam Sabtu di Bukit Awana Kond0minium, m4ngsa mninggal dunia di tempat kejad1an.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong berkata, polis menerima panggilan mengenai seorang wanita terjatvh dari sebuah kond0minium di Ayer Itam kira-kira jam 12.06 tengah malam.

“Bahagian m4kmal f0rensik (D10) dari ibu pejabat polis Pulau Pinang bersama-sama dengan unit K9 bergeg4s ke tempat kejad1an.

“Sias4tan menvnjukkan bahawa m4ngsa, ejen insvrans berusia 35 tahun, adalah isteri svspek,” ujarnya.

Anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang membantu mengangkat mayat wanita yang ditemui maut dipercayai terjatuh dari tingkat 18 di Kondominium Bukit Awana, Jalan Bukit Kukus, Ayer Itam di sini, hari ini.-Foto NSTP/Ihsan JBPM Angg0ta Jabatan Bomba dan Penyel4mat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang membantu meng4ngkat m4yat wanita yang ditemui m4ut dipercayai terjatvh dari tingkat 18 di Kond0minium Bukit Awana, Jalan Bukit Kukus, Ayer Itam di sini, hari ini.-Foto NSTP/Ihsan JBPM

Soffian berkata berdasarkan soal si4sat terhadap lelaki tersebut, svspek meng4ku men0lak isterinya keluar dari t1ngkap di ruang tamu setelah bertengk4r dengan wanita berkenaan.

“Lelaki itu cvriga dan mengesy4ki isterinya menjal1nkan hvbungan dengan lelaki lain.

“Mereka telah berkahwin selama kira-kira satu tahun tetapi tidak mempunyai anak,” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Soffian berkata polis men4han svspek dan mer4mpas dua telefon bimbit, satu b0tol berisi ketvlan kr1stal dipercayai d.d.h dan satu beg plast1k ber1si daun ker1ng dipercayai g.n.j.a.

“Svspek juga didapati p0sitif d.d.h jenis g.n.j.a. Proses bed4h si4sat dilakukan di Hospital Pulau Pinang pada 10 April.

“Pvnca kemat1an disebabkan keced3raan akibat imp4k jatvh dari tempat tinggi” katanya.

Svspek akan direm4n selama enam hari sehingga 15 April dan kes disi4sat mengikut S3ksyen 302 K4nun Kes3ksaan kerana memb.n.0.h.

Semalam, Jurucakap Pusat Gerakan 0perasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyel4mat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang berkata m4ngsa dipercayai terjatvh dari tingkat 18 bangunan itu sebelum terd4mpar di atas bvmbung bilik panel su1s milik Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Angg0ta dari Balai Bomba dan Penyel4mat (BBP) Paya Terubong ke lokasi sejvrus menerima pangg1lan pada jam 12.43 tengah malam.

Bomba menggunakan tangga daripada jentera bagi menvrunkan m4ngsa sebelum disahkan mninggal dunia oleh petugas Kementerian Kesihatan yang tiba di l0kasi.

 

Sumber: BH Online

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*