Dikec4m bawa ‘romb0ngan” l4wat Tokti, Ashraf Khalid akhirnya m0hon maaf tampil beri penjelasan

Baru-baru ini, video lawatan ke hospital bersal1n yang dimuat naik oleh anak tiri penyanyi terkemuka negara Siti Nurhaliza menjadi tvlar dan mencetvskan kem4rahan ntizen di serata laman sosial.

Berikutan itu, individu yang memuat naik video tersebut iaitu anak tirinya, Asyraf Khalid tampil mem0hon maaf di atas kesalahan dilakukannya itu.

Semua pelawat dapat kebenaran hospital

Ketika ditemubual oleh pihak Harian Metro, lelaki berusia 29 tahun itu menjelaskan dia dan pelawat lain sudah mendapat kebenaran pihak hospital selain memathui setiap SOP ditetapkan.

“Pada asasnya semua ikut SOP. Kami pakai pelitup muka dan sebagainya. Cuma, ketika ambil gambar pihak jurufoto dan jurukamera minta buka.

“Semua orang yang datang pada hari tu sudah mendapat kebenaran pihak hospital.

“Sebagai anak, apabila Mak Iti (Siti) nak bersaIin, tentu saja gembira. Lagipun jarak hospital dengan rumah saya hanya lima minit saja,” katanya.

Dikecam Bawa 'Rombongan' Lawat TokTi, Asyraf Khalid Mohon Maaf- "Dah Ikut SOP" 2

Tambah Asyraf lagi, dia tidak menjempvt jurukamera dan jurugambar sebaliknya ia disediakan oleh syarikat Siti Nurhaliza Productions (SNP) bertujuan untuk r4kaman.

M0hon maaf & belajar dari kesiIapan

Dalam pada itu, suami kepada penyanyi dan usahawan Tya Ariffin itu sempat mem0hon maaf kepada orang ramai jika perkara tersebut menyebabkan pert1kaian segelintir pihak.

“Mungkin ada juga s4lah saya di situ dan saya belajar dari kesiIapan itu. Kalau ikut kebiasaan, jika dapat adik baharu mestilah nak kena pergi tengok. Tapi, dalam keadaan sekarang normal itu sudah berubah.

“Jadi, jika perkara ini ada menggur1s sesiapa termasuk netizen. Saya dengan keluarga okay. Harapnya perkara ini tak dibesarkan dan biarlah ia reda,” katanya.

Difahamkan lagi, video tersebut telah pun dip4dam di laman Instagram serta saluran YouTube Tya Ariffin Family.

Terdahulu, tvlar gambar dan video memaparkan Siti menerima kunjungan ramai termasuk jurugambar dan jurukamera selepas dia melah1rkan anak di sebuah pusat perubatan di Selangor hingga mengundang kec4man netizen.

Siti dan suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa yang berkahwin pada 21 Ogos 2006 dikurniakan anak pertama, Siti Aafiyah pada 19 Mac 2018 dan kini sudah berusia tiga tahun.

Asyraf Khalid ditvduh ‘jual’ wajah adik sendiri… Tokti pun tak k0ngsi wajah penuh b4yi usia belum sehari – “Saya dah minta izin ayah”

Asyraf dan Tya bergambar dengan anak kedua Siti Nurhaliza yang dilah1rkan pada pagi Isnin.

TERDAHULU, disaat meraikan kelah1ran cahaya mata kedua pada pagi Isnin, ada juga cerita kvrang enak apabila anak tiri Tokti, Asyraf Khalid menerima kec4man ntizen.Asyraf dan isteri, Tya Ariffin ditvduh sengaja mencvri perhatian dan ‘mempergunakan’ kelah1ran anak kedua Siti itu bagi menarik tontonan video di saluran YouTube milik mereka.

Rata-rata netizen di Twitter meluahkan kekes4lan dan berpendapat pended4han wajah b4yi itu hanya berhak dilakukan oleh Siti dan suaminya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa.

Seorang netizen di laman Twitter, @Aimimiloma menyifatkan tindakan Asyraf itu sebagai tidak beradab.

Saya dah minta izin daripada ayah saya sebelum memuat naik gambar ini.

ASYRAF KHALID

ANAK TIRI DATUK SERI SITI NURHALIZA

“Svmpah saya rasa Asyraf ni sangat tidak ber4dab. Saya rasa ia c0mmon sense untuk awak tidak muat naik gambar b4yi yang baharu lah1r di media sosial. Tokti (Siti Nurhaliza) pun tak muat naik muka depan-depan macam tu lagi kot.

“Dia (Asyraf) boleh buat vlog full pula letak dekat channel Tya, are you kidding me? Ini level tumpang cl0ut (perhatian) macam mana pun tak tahulah,” kata netizen tersebut.

Asyraf menjawab pertanyaan daripada ntizen.

Sementara itu, ketika ditanya seorang pengikutnya di laman Instagram, Asyraf menyatakan dia terlebih dahulu telah mendapat keizinan daripada bapanya untuk memuat naik gambar b4yi itu di platform media sosialnya.

“Saya dah minta izin daripada ayah saya sebelum memuat naik gambar ini,” katanya ringkas.

Siti akan umumkan nama anak lelakinya dalam masa terdekat.

Sebelum ini, nama Asyraf juga pernah dikec4m apabila dia terlebih dahulu membuka akaun laman Instagram anak pertama Siti, Siti Aafiyah sebaik sahaja dilah1rkan pada 2018.

Siti selamat melah1rkan anak kedua pada pukul 6.21 pagi Isnin di sebuah pusat perubatan di Selangor.

B4yi lelaki seberat 3.84 kilogram itu dilah1rkan menerusi kaedah pembed4han.

Siti berkahwin dengan ahli perniagaan Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa pada 21 Ogos 2006 dan hasil perkahwinan, pasangan ini turut dikurniakan seorang anak perempuan, Siti Aafiyah yang kini berusia tiga tahun.

 

Sumber: Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir), OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*