(Video) ‘Terpis4h’ Kerana P4ndemik, Bapa TerkiIan Tak Sempat Jumpa ‘Along’ Buat Kali Terakhir

Umumnya mengetahui sepanjang pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mana-mana individu sama sekali tidak dibenarkan untuk merentas negeri melainkan mempunyai hal kecemasan dan sudah mendapat permit daripada pihak polis.

Larangan tersebut menyebabkan ibu bapa yang menetap di kampung terpaksa menahan rindu yang tidak terkira disebabkan anak mereka yang sudah lama tidak pulang.

 

Al-Fatihah buat along

Foto: T4ngkap layar video

Seperti video yang cukup menyayat hati dikongsi seorang gadis di laman TikTok, dikenali sebagai Haifaa menceritakan sudah keh1langan kakaknya yang sudah setahun tidak berjumpa berikutan penularan p4ndemik C0vid-19.

Menerusi video yang dik0ngsi, dapat dilihat reaksi ayahnya yang begitu seb4k dan rasa bers4lah yang begitu mendalam.

Ya Allah Kau kuatkanlah hati abah, mama. Dari Terengganu sampai Selangor non stop men4ngis. Sayu hati tengok abah, kena kuat, abah kena lawa. Yang pergi biar pergi.

Difahamkan, mereka sudah terpisah hampir setahun, dan mengikut perancangan yang telah dibuat, kakaknya akan pulang dari Terengganu menuju ke rumah mereka. Namun, atas persuratan takdir, pertemuan tersebut sama sekali tidak berlaku.

Kita yang hidup ni kena teruskan hidup macam biasa. Abah memang rindukan along, abah rasa bers4lah sampai tahap tak boleh c0ntrol dia punya em0si.

Disebabkan penvlaran C0vid-19, kami berp1sah dengan along hampir setahun. Ikutkan esok tarikh along balik dari Terengganu. Tapi apakan daya, Tuhan lebih menyayanginya.

Bercerita lebih lanjut kakaknya yang dikenali sebagai along, sudah lama menanggung kesak1tan dan sudah dijempvt menghadap Ilahi pada dua hari yang lepas. Al-Fatihah.

Video penuh:

@azizuehaifaa29

Al-Fatihah untuk Along 🤲🏻❤️ #fyp #pageforyou #powerAwesome #ramadhan2021

♬ original sound – 💜김태형💜 – ʕ´• ᴥ•̥`ʔ

https://www.tiktok.com/@azizuehaifaa29/video/6954051347498962178?referer_url=https%3A%2F%2Fohbulan.com%2Fvideo-terpisah-kerana-pandemik-bapa-terkilan-tak-sempat-jumpa-anak-buat-kali-terakhir&referer_video_id=6954120161595034881&refer=embed&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

@azizuehaifaa29

Siapa yg nampak posting ni mntk doakan kami sekeluarga kuat 🙏🏻 And semoga arwah along tenang disana ❤️ #fyp #pageforyou #powerAwesome #ramadhan2021

♬ bunyi asal – 𝑨𝑨 – AA

 

Sumber: Haifaa, OHbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*