Rebvt anak pagi Syawal, bek4s abang ipar m4ut dit1kam

JASIN – Seorang lelaki m4ut selepas dit1kam oleh bek4s adik ipar yang meng4muk ingin mengambil dua orang anak perempuannya di Jalan Berangan Enam, Umbai di sini, pagi tadi.

Dalam kejad1an kira-kira 7.30 pagi itu, svspek berusia 32 tahun yang mempunyai rek0d l4mpau ddh bert1ndak mel4rikan diri selepas kejad1an dan masih dibvru pihak polis.

Ketua Jabatan Sias4tan Jnayah Melaka, Asisten Komisioner Mohd. Sukri Kaman berkata, m4ngsa berusia 36 tahun yang bekerja sebagai ejen Coway disahkan mninggal dunia di Hospital Melaka akibat keced3raan dit1kam di bahagian rvsuk kanan.

Mohd. Sukri Kaman

“Pihak polis menerima laporan pada pukul 7.46 pagi tadi mengenai svspek seorang lelaki Melayu berusia 32 tahun telah datang ke rumah bek4s isterinya dalam keadaan meng4muk ingin mengambil dua orang anak perempuan berusia tujuh dan 10 tahun.

“Svspek dipercayai turut membawa p1sau sepanjang anggaran enam inci. Svspek kemudian cuba ditenangkan oleh bek4s abang iparnya, namun berlaku pergelvtan sehingga m4ngsa dit1kam di bahagian rvsuk kanan oleh svspek,” katanya ketika ditemui di lokasi kejad1an .

Mengulas lanjut, beliau memberitahu, difahamkan svspek bercer4i dengan isterinya berusia 32 tahun pada Januari lalu dan kedua-dua anak perempuannya di jaga oleh wanita berkenaan.

“Sewaktu kejad1an bek4s isteri dan ahli keluarga yang lain termasuk anak-anak berada di dalam bilik dan tidak menyaksi trag3di tersebut kerana terlalu t4kut.

“Selepas men1kam abang iparnya, svspek bert1ndak mel4rikan diri bersama-sama senjata dibawa dan polis sedang giat mengesannya,” katanya.

Tambahnya, hasil sem4kan lanjut, svspek mempunyai satu rek0d lampau membab1tkan ddh.

Katanya, kes disi4sat mengikut Sksyen 302 K4nun Kesksaan kerana membnh.

Tragedi berebvt anak pagi Syawal

Pasukan F0rensik di lokasi m4ngsa dit1kam bek4s adik iparnya di sebuah rumah di Jalan Berangan Enam, Umbai, Melaka.

TERDAHULU, Harian Metro melaporkan gara-gara berebvtkan anak, seorang lelaki m4ut dit1kam bek4s adik iparnya pada pagi Aidilfitri, hari ini.

Ketua Jabatan Sias4tan Jnayah Melaka Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata, dalam kejad1an 7.30 pagi hari ini, di Kampung Berangan Enam, Umbai di sini, m4ngsa berusia 36 tahun itu m4ut dit1kam selepas berlaku pertengk4ran dan pergelvtan dengan svspek.

Beliau berkata, svspek lelaki yang berusia 32 tahun datang ke rumah m4ngsa yang turut didiami bek4s isterinya iaitu adik m4ngsa dalam keadaan m4rah.

“Svspek sudah bercer4i dengan bek4s isterinya pada Januari lalu dan datang ke rumah m4ngsa kerana hendak mengambil kedua-dua anaknya, mungkin untuk beraya bersama.

“Namun, berlaku pertengk4ran dan m4ngsa cuba menenangkan svspek, bagaimanapun berlaku pergelvtan sebelum m4ngsa dit1kam di rvsuk kanannya dengan p1sau yang dibawa svspek,” katanya ketika ditemui pemberita di lokasi kejad1an di sini hari ini.

Mohd Sukri berkata, kedua-dua anak perempuan m4ngsa berusia lapan dan 10 tahun bagaimanapun tidak mengalami sebarang keced3raan kerana bersembvnyi bersama ibu mereka di dalam sebuah bilik di rumah berkenaan.

Beliau berkata, ketika kejad1an juga, beberapa ahli keluarga m4ngsa yang berada di dalam rumah itu turut mel4rikan diri.

“Kita sahkan kejad1an berpvnca daripada perebvtan anak. Sias4tan awal juga mendapati svspek mempunyai satu rek0d lampau berkaitan ddh.

“Pihak polis kini menjalankan gerakan mengesan svspek yang berjaya mel4rikan diri dengan menaiki sebuah kereta jenis Perodua Kancil,” katanya.

Beliau berkata, m4ngsa yang p4rah dibawa ke Hospital Melaka dan disahkan mninggal dunia.

 

Sumber: K! ONLINE, HMetro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*