“Jumpa masa dia kecil..” – Dr Sheikh Muszaphar syukvr pemuda PaI3stin masih hidup

Foto: OMM

Apabila menjadi penduduk di bumi Pal.3st1n, ny4wa mereka diibaratkan ‘berada di hvjung tandvk’ kerana tidak boleh menyangka kek3jaman tentera Isr.43l yang boleh menyer4ng pada bila-bila masa.

Bagi angkasawan negara Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor, beliau berk0ngsi rasa syvkur apabila mendapat tahu seorang kanak-kanak Pal3.st1n yang pernah dikenalinya pada 2014 masih dil1ndungi Allah SWT daripada sebarang anc4man.

Menurut doktor bed4h ort0pedik itu, kanak-kanak tersebut dikenali sebagai Ashaq kini sudah meningkat remaja dan sudah tentu menjadi salah seorang pemuda yang mempert4hankan Baitulm4.qdis dan tanah mereka daripada ser4ngan rej1.m Zi0.nis.

“Syukur dia masih hidup. Nama anak muda ini adalah Ashaq. Bertemu dengannya ketika dia masih kecil. Alhamdulillah – Dia masih hidup.

“MasyaAllah Semoga Allah mel1ndungi semua rakyat Pal3.st1n dalam masa-masa yang svkar ini. Amiinn Ya Rabb,” tulisnya di laman Instagram.

Menerusi posting tersebut, beliau berk0ngsi foto Ashaq sewaktu dahulu dan terkini dimana kedua-duanya bergambar di hadapan Masjid Al-Aqsa.

Posting berkenaan mendapat pelbagai k0men w4rganet yang turut bersyukur apabila menerima perkhabaran tersebut selain menitipkan doa buat seluruh rakyat Pal3s.t1n agar dilindungi Yang Maha Esa.

Kekuatan anak2 Pal3s.t1n

Selalu bantu jemaah kat sana

Alhamdulillah.. moga saudara2 kita dil1ndungi

Sehingga kini, k0nflik Pal3s.t1n-Isr.43l masih belum menemui jalan penyelesaian walaupun hampir seluruh warga dunia mengvtuk tindakan kej4m rej1.m pengg4.nas.

 

Sumber: Instagram Dr Sheikh Muszaphar Shukor, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*