Ebit Lew luah rasa k3cewa dan sed1h, akan jelaskan semua ‘live’ hari ini 12 tengah hari

Pend4kwah bebas Ebit Lew sebentar tadi melalui Facebook rasmi miliknya memaklumkan akan melakukan sesi siaran langsung bagi menjawab semua f1tnah yang dil0ntarkan kepadanya dan dirasakan tidak berasas.

Ebit Lew juga memaklumkan sesi ini akan diadakan pada hari esok jam 12 tengah hari dan meminta semua dapat mend0akan agar segala urusan dipermudahkan.

Doakan yer esok pukul 12 tengah hari saya akan live menjawab kepada semua f1tnah yang melampau dan langsung tak berasas terhadap saya.

Saya bersyvkur pada Allah kerana dia Maha Baik dan Maha Besar. Saya cuma orang biasa dan pend0sa. Syukur direzekikan dapat menjadi sebahagian kecil usaha kasih sayang ini. Saya diajar untuk tidak menjawab dan bergadvh dari kecil. – Tulisnya.

Semua orang nak cari gaduh dengan saya. Saya sedih" - Ebit Lew - Utusan Digital

Ebit Lew turut menyatakan dia perlu menjelaskan perkara yang sebenar selepas ratusan ribu orang melihat f1tnah yang ditujukan ke atas dirinya. Ebit Lew meluahkan perasaan kec3wa dan sed1hnya atas apa yang berlaku sehingga membuatkan arw4h ayah, isteri, anak-anak dan insan tersayang men4ngis.

Tapi semenjak di Mesir fi1nah dan kata sinis terus menimpa saya. Dari dulu lagi saya dah biasa dif1tnah dan dikata begini. Saya bersyvkur kerana apalah sangat uj1an ini. Tapi bila anak saya men4ngis, arw4h ayah saya men4ngis, isteri saya men4ngis,isteri kepada team saya men4ngis.

Kami cuma manusia biasa. Pen4t, let1h dan berat uj1an. Ratusan ribu orang melihat f1tnah tentang saya. Hari ini masih belum habis. Pagi ni anak saya peIuk saya men4ngis. Cvkuplah.

Saya Redha pada Allah. Saya diam belum ada sepatah atau kenyataan dari saya. Makin ramai buat kenyataan tentang saya. Ini tentang saya, keluarga dan team saya.. Menyebabkan arw4h bapa saya men4ngis. Isteri dan anak saya men4ngis tertekan. Saya benar-benar kec3wa dan sed1h. – Tulisnya lagi.

Semoga apa yang berlaku ini berakhir dengan baik dan semua persengk3taan ini tidak patut berlaku lagi.

Ebit Lew buat laporan polis tvduhan meIampau, tidak berasas hingga em0sinya, keluarga terg4nggu

Ebit Lew buat laporan polis tuduhan melampau, tidak berasas hingga emosinya, keluarga terganggu - Utusan Digital

TERDAHULU, Pendakwah terkenal Ebit Lew menyifatkan d4kwaan terhadapnya oleh beberapa pihak berhvbung isu misi kemanusiaan di Semenanjung G4za, PaIest1n, baru-baru ini, sebagai meIampau.

Beliau mend4kwa, tvduhan oleh beberapa pihak termasuk penyanyi rap, Ariz Ramli atau Caprice dan rakyat Malaysia yang tinggal di Gaza, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamamrulzaman atau dikenali sebagai Nadir Al-Nuri adalah tidak berasas sehinggakan mengganggu em0si ahli keluarga serta pasukannya.

D4kwanya lagi, beliau sedia menjawab segala tvduhan tersebut dalam masa terdekat ini.

Ramai DM Caprice minta maaf, penjelasan Nadir Al-Nuri buka mata kisah Ebit Lew di Gaza - “Allah bantu terangkan bagi pihak" - Sensasi | mStar

“Dah lama saya diamkan, saya tidak mahu cakap apa-apa, nanti menjadi-jadi.

“Bagaimanapun, semenjak dua menjak ini, daripada live Caprice kemudian hari ini pulak Nadir (d4kwaan) tuIar tentang saya jadi saya tampil membuat laporan polis,” katanya selepas membuat laporan di Ibu pejabat Polis Daerah (IPD)  Dang Wangi hari ini.

Dalam pada itu, Ebit memaklumkan, pihaknya turut men4fikan segala d4kwaan dan tuduhan selain memaklumkan tidak pernah membuka sebarang tabung bagi menjalankan misi ke G4za.

“Saya tidak pernah buka sebarang tabung, semua guna duit saya sendiri.

“D4kwaan susulan serah kepada peguam, termasuk s4man kita akan buat. Semuanya akan mengikut proses pervndangan yang betul,” ujar beliau.

Polis siasat laporan Ebit Lew - Utusan Digital

Sementara itu, Datuk Hasnal Rezua Merican selaku peguam yang mewakili beliau berkata, laporan polis dibuat bagi membolehkan sias4tan dilakukan jika wujud unsvr-unsvr f1tnah berbentuk jnayah terhadap anak guamnya.

Ujarnya, pihaknya akan mulakan tvduhan sivil kepada mana-mana pihak yang menguIangi f1tnah terhadap anak guamnya dan akan heret mereka yang tidak bertanggungjawab ke mahk4mah.

Ebit tiba kira-kira tiba pukul 6.16 petang menaiki Toyota Vellfire dengan diiringi beberapa individu termasuk peguamnya sebelum keluar pada pukul 7 malam.

Terdahulu, Nadir yang juga Ketua Pegawai Ekslusif, sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Cinta G4za Malaysia, mend4kwa pasukan misi Ebit membayar kos yang tinggi kepada sebuah syarikat bagi menguruskan kemasukan mereka ke Gaza dan tidak menggunakan khidmat NGO tempatan di Gaza.

 

Sumber: BH Online, UTUSAN ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*