M4yat lelaki dih4nyutkan ‘KepaIa Air’ di Sungai Cerul ditemukan selepas 24 jam pencarian

CHUKAI, 1 Ogos – Lelaki yang dih4nyutkan arvs der4s atau ‘kepaIa air’ ketika mandi di Sungai Cerul, Bandar Baru Cheneh di sini semalam, ditemukan lem4s petang tadi.

Ketua Zon 2 Jabatan Bomba dan PenyeIamat (JBPM) Terengganu Azman Alias berkata Mohamad Shafiq Ab Llah, 20, ditemukan Pasukan PenyeIamat di Air (PPDA) dalam keadaan terapvng kira-kira 20 meter dari lokasi kejadian pada 5.15 petang.

Lelaki dihanyutkan 'kepala air' ditemukan lemas

Mayat pemuda lemas ditemukan selepas 24 jam pencarian

Lelaki dihanyutkan 'kepala air' ditemukan lemas

“M4yat m4ngsa t1mbul ke permukaan air selepas pasukan penyeIamat melakukan teknik pus4ran dipermukaan air menggunakan bot.

“M4ngsa ditemui dalam keadaan masih lengkap berpakaian dan m4yatnya telah diserahkan kepada pihak polis untuk dibawa ke hospital bagi t1ndakan lanjvt,” katanya ketika dihvbungi hari ini.

Petang semalam, Mohamad Shafiq bersama dengan lima rakannya yang berusia lingkungan 13 hingga 20-an telah mandi dan memukat ikan di Sungai Cerul sebelum m4ngsa dihanyutkan arus deras manakala yang lain sempat menyelamatkan diri.

Lelaki dikhu4tiri lem4s dih4nyut kepaIa air

sinarharian Results for: terengganu

TERDAHULU, Awani melaporkan seorang lelaki dikhu4tiri lemas selepas dih4nyutkan arvs der4s ketika mandi bersama lima rakannya di Sungai Cerul di Kampung Lvbuk Batu, Chukai, di sini petang Sabtu.

Ketua Zon 2 Jabatan Bomba dan PenyeIamat (JBPM) Terengganu, Azman Alias berkata, operasi mencari m4ngsa, Mohamad Shafiq Ab Llah, 20, dilancar selepas pihaknya menerima maklumat kejadian pada jam 6.37 petang.

Katanya, kejadian berlaku ketika m4ngsa bersama lima rakannya berusia 20-an mandi di kawasan sungai berkenaan sebelum arus deras secara tiba-tiba dari bahagian hulu sungai akibat hvjan lebat.
Pukat, mata kail sukarkan SAR mangsa lemas di Sungai Cerul - Utusan Digital

“M4ngsa bersama rakan-rakannya cuba menyeIamatkan diri dengan berenang ke tebing sungai namun hanya lima daripada mereka yang sempat naik ke tebing manakala Mohamad Shafiq telah dih4nyutkan arvs der4s,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Sabtu.

Katanya, operasi mencari m4ngsa dijalankan anggota bomba dari Balai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Cheneh dengan dibantu Pasukan PenyeIamat di Air (PPDA) dari BBP Chukai, di sini.

“Bagi operasi mencari dan menyeIamat m4ngsa pada hari ini (Sabtu) kita melakukan penc4rian di sepanjang tebing sungai dan di permukaan air menggunakan bot pada jarak kira-kira sejauh satu kilometer dari tempat terakhir m4ngsa dilihat,” katanya.

 

Sumber: BERNAMA, Sinar Harian

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*