“Saya minta maaf”- Azmin Ali Iuah rasa kesaI tak dapat berbakti lagi

Susulan perletakkan jawatan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan barisan kabinet hari ini, net1zen tidak berhenti menzahirkan kesed1han mereka terhadap pengumuman keputusan itu.

Selain net1zen, beberapa orang menteri turut dilihat meIuahkan rasa sed1h mereka melalui akaun sosial media peribadi, termasuklah Menteri Kanan Antarabangsa dan Industri, Dato’ Seri Mohamed Azmin bin Ali.

“Saya minta maaf diatas segala kekvrangan”

Azmin: MIDA identifies 325 foreign investment projects worth RM97.4b | The Edge Markets

Menerusi tweet yang dimuatnaik di akaun Twitternya, Dato’ Seri Azmin Ali dilihat berk0ngsi kekesaIannya kerana g4gal untuk membantu rakyat dari segi ekonomi dan menyediakan peluang pekerjaan yang secukupnya.

Menurut beliau lagi walaupun keadaan ekonomi kini semakin pulih, dia akui ramai lagi rakyat yang perlu dibantu kerana terkesan dengan w4bak C0vid-19 ini.

Melalui tweet ringkas itu, beliau sempat mem0hon maaf , selain berk0ngsi rasa bangganya kerana berpeluang untuk berkhidmat kepada rakyat Malaysia.

Tweet tersebut mendapat 1.4 ribu ulangciap selain mendapat sebanyak 793 komen dari pengguna laman tersebut.

Zulkifli mahu lebih aktif di YouTube jawab soalan agama

TH catat untung, kembalikan kepercayaan pendeposit

SEMENTARA itu, Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri menyatakan hasrat untuk lebih aktif di saluran YouTube dan Twitter selepas tugasnya di jabatan tersebut berakhir hari ini.

Menurutnya, beliau turut mahu kembali dalam arena penulisan buku selain menyampaikan kuliah dan menjawab soalan-soalan agama daripada khalayak.

“Alhamdulillah, amanah yang saya terima dengan lantikan oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong sebagai Senator dan Menteri adalah tanggungjawab dan penghormatan yang dilaksanakan sedaya upaya.

“Mohon maaf atas segala kekvrangan dan keIemahan saya sepanjang 17 bulan enam hari ini. Terima kasih kepada semua rakyat Malaysia. Saya sayang anda semua,” tulisnya menerusi hantaran di laman Twitter sebentar tadi.

Ahli The MusIim C0uncil of Elders, Emiriyah Arab Bersatu itu berkata, Terjemahan Sahih al-Bukhari, Tafsir al-Qur’an al-Bayan dan Terjemahan al-Quran versi al-Bayan adalah hadiah buat seluruh umat Islam sekali gus menempa sejarah dalam pentadbiran Kerajaan Persekutuan kini sedang dalam urusan percet4kan.

“Semua inisiatif kerajaan sepanjang 2002-2021 akan dibentangkan dalam minggu ini, insya-Allah. Rakyat perlu tahu ke mana setiap sen zakat, inf4q, w4qaf yang mereka salurkan melalui kami.

“RM591.9 juta telah diagihkan bermula Mac 2020 hingga hari ini melalui inisiatif #Musaadah sejak bermulanya pandemik C0vid-19 oleh agensi-agensi agama di bawah tanggungjawab saya. Saya minta mereka teruskan walaupun saya telah tiada,” katanya.

 

Sumber: Twitter @AzminAli, OMM (Nuha Kefli), K! ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*