“Tiada lagi ‘b0dyguard’, tiada lagi gaji”- Bukan lagi menteri, Annuar Musa daftar jadi sukarelawan

Politik Malaysia semalam menyaksikan berlaku perubahan lagi susuIan Perdana Menteri Malaysia kelapan, Tan Sri Muhyiddin Yassin meIetak jawatan selepas hilang maj0riti sokongan daripada ahli parlimen.

Jadi, disebabkan beliau telah meIetak jawatan sebagai Perdana Menteri, seluruh kabinet di bawah Perikatan Nasional (PN) terpaksa dibubarkan dan menteri-menteri di bawahnya juga perlu meIetak jawatan.

Minta maaf & ucap terima kasih

Image

Menerusi media sosial, hampir semua menteri di bawah PN telah memuat naik ucapan terima kasih dan perm0honan maaf andai ada kekvrangan ketika mereka berkhidmat.

SaIah seorang yang membuat ucapan tersebut adalah Ahli Perlimen Ketereh, yang juga merupakan  Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa.

Masih berkhidmat demi rakyat

Oleh sebab itu, beliau yang sanga prihatin dengan nasib golongan tidak bernasi baik di kawasan Wilayah telah membuat satu t1ndakan ‘luar biasa’ dengan mendaftar sebagai Sukarelawan untuk Prihatin Sukarelawan bagi terus membantu mereka yang memerlukan.

Dalam perk0ngsiannya di Twitter, Annuar Musa menulis yang beliau tidak lagi mempunyai pemandu, peng4wal keseIamatan dan gaji seperti selalu kerana apa yang diperoleh adalah pinjaman sahaja.

Oleh itu, beliau bertek4d untuk terus membantu orang-orang susah, goIongan geIandangan dan mereka yang memerlukan bermula esok (hari ini).

Utamakan pandangan maj0riti

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, pelbagai maklum baIas diterima di ruangan komen berkenaan ciapan yang di buat oleh bekas Menteri Wilayah Persekutuan ini.

Ada yang memuji tindakannya yang terus berbakti kepda masyarakat dan ada juga yang meninggalkan pesanan dengan meminta beliau lebih prihatin dengan nasib rakyat ketika waktu-waktu sukar seperti ini.

Terus bantu geIandangan

Terima kasih atas bakti yang dicvrahkan

Sangat memberi m0tivasi kepada rakyat

Harap dapat seIami keadaan rakyat

Biarlah dia nak berkhidmat

Dah tak ada jawatan tu elokla buat kerja

 

Sumber: Twitter @AnnuarMusa, OMM (Nuha Kefli)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*