‘Kucvpan Terakhir Nazli..”- lbu Sedih Anak Janji BaIik Harini, Tapi Jsad K4ku Dibawa PuIang Ke Rumah

SABAK BERNAM: Ketika keIuar untuk bekerja kelmarin, Nazli Misnon, 56, smpat berjanji dengan ibunya, Siti Rudiah Mohd Kotib, 78, untuk puIang ke rumah hari ini.

SeIepas membeli makanan tengah hari buat ibu dan bapanya, bapa tiga anak itu kemudian masuk ke dalam kereta tetapi keluar semula untuk memeIuk serta menci.um Siti Rudiah yang ketika itu berada di be.randa selain meminta izin untuk pergi kerja.

Hari ini, hanya jnazah Nazli dibawa pulang ke rumah selepas dia bersama keIindan, Anwar Tushali Arimi Mualimin, 25, m.aut apabila lori membawa baja dipandunya terba.bas ke dalam ga.ung di Kilometer 43.5 Lebuhraya Kuala Lumpur-K4rak, Bentong, semalam.

Ketika ditemui, Siti Rudiah berkata, kata-kata Allahyrham yang memaklumkan dia akan pulang ke rumah hari ini masih terngi.ang di telinganya.

“Kelmarin, dia mninggaIkan rumah dalam keadaan yang ceria, hari ini dia pulang, tetapi sebagai jnazah dan mninggalkan kami buat seIamanya,” katanya dalam nada se.bak.

Terdahulu, Ketua UMN0 Bahagian Sabak Bernam, Datuk Abd Rahman Bakri meluangkan masa menziarahi Siti Rudiah sekeluarga di rumah mereka di Jalan Haji Mokhtar, Kampung Sungai Air Tawa.r, di sini.

Katanya, dia hanya mengetahui kemaIangan membabitkan Allahyrham selepas dimaklumkan oleh bapa Anwar Tushaili yang datang ke rumah sambil mena.ngis.

“Sambil menangls, dia memberitahu anaknya dan anak saya m.aut dalam kemaIangan. PiIu hati dengar perkhabaran itu, saya hanya mampu berd0a agar segala urusan mereka dipermudahkan oleh Allah SWT.

“Arwh anak yang penyayang, baik dan mesra, rajin memasak dan sering berpesan kepada saya supaya tldak memasak kerana kesihatan yang tldak mengizinkan,” katanya.

Sementara itu, kakak ipar Nazli, Zahratul Laila Samsuddin, 35, berkata arwh ada menghubunginya dua jam sebelum kemaIangan dan berpesan supaya menjaga rumah serta ibu bapanya.

“Arwh beritahu ‘toIong tengokkan rumah dan emak abah’ sebeIum talian terpu.tus. Tldak sangka itu pesanan terakhlrnya,” katanya.

Abd Rahman pula memaklumkan, Allahyrham yang juga kenalannya ketika di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Munshi Abdullah di Sabak Bernam, aktif dalam kumpulan WhatsApp bekas pelajar sekolah dan sering meIontarkan pandangan serta idea.

“Arwh seorang yang mudah mesra dengan rakan, berita kemat1annya amat mengej.utkan kami. Saya pernah menziarahi dia pada Julai lalu dan menyampaikan bantuan bakul makanan selepas dia menjadi k0ntak rapat pesaklt C0VlD-19,” katanya.

Jnazah Allahyrham selamat dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Sungai Air T.awar pada jam 10 pagi tadi.

Salam tkziah buat keluarga arwh. Allah lbih sygkan nya. Semoga ditempatkan di syurga hakiki. Al fatihah.

 

Sumber: HMetro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*