Sampai hati! Anak tik4m ibu dengan keris selepas bert3ngkar

ARAU: Seorang wanita w4rga emas ced3ra parah di rvsuk kirinya selepas dit1kam dengan keri1s oleh anak lelakinya di kediaman mereka di sini, hari ini.

Kejadian sekitar jam 10 pagi di Rancangan Perumahan Awam (RPA) Arau di Jalan Rani Estate, di sini apabila berlaku perseIisihan faham antara svspek berusia 31 tahun itu dengan ibunya yang berusia 60 tahun di dalam rumah mereka.

Ahmad Mohsin menunjukkan keris yang dipercayai digunakan suspek untuk menikam ibunya sendiri - Foto NSTP/Aizat Sharif Ahmad Mohsin menunjukkan ker1s yang dipercayai digunakan svspek untuk men1kam ibunya sendiri – Foto NSTP/Aizat Sharif

Ketua Polis Daerah Arau, Superintendan Ahmad Mohsin Md Rodi berkata, perseIisihan faham antara dua beranak itu dipercayai membabitkan hal daIaman keluarga.

“Apabila perseIisihan faham itu mencapai kemvncaknya svspek yang ber4ng dengan ibunya kemudian mencapai senjata ker1s yang dijadikan sebagai hiasan dalam rumah berkenaan sebelum men1kam di bahagian belakang rvsuk kiri m4ngsa.

“Dengan satu t1kaman, m4ngsa reb4h berIumuran d4.rah di perkarangan rumah dan jiran yang menyaksikan kejadian berkenaan menghvbungi polis,” katanya kepada pemberita dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Arau, di sini hari ini.

Katanya, polis menerima laporan berhvbung kejadian berkenaan sekitar jam 10.45 pagi dan kemudian men4han svspek yang berada dalam rumah berkenaan.

“Selain itu, polis turut mer4mpas ker1s berukuran 30 sentimeter yang digunakan svspek untuk men1kam m4ngsa.

“Pemeriksaan polis mendapati svspek tidak mempunyai rek0.d jnayah Iampau serta tiada aduan svspek pernah menced3rakan orang lain sebelum ini,” katanya.

Anak tikam ibu dengan keris - Utusan Digital

Ahmad Mohsin berkata, sias4tan awal polis mendapati svspek sudah lama mendiami rumah keluarganya itu bersama ayahnya dan m4ngsa.

“Svspek adalah anak keempat daripada lima adik beradik serta masih belum berkahwin dan kita masih menyi4sat pvnca sebenar perseIisihan faham yang membawa kepada kejadian berkenaan.

“Svspek kini dit4han di IPD Arau untuk sias4tan lanjut mengikut Sksyen 324 K4nun Kes3ksaan kerana mendatangkan keced3raan menggunakan senj4ta t4jam,” katanya.

M4ngsa pula kini dir4wat di Hospital Tuanku Fauziah, Kangar dan difahamkan berada dalam keadaan stabiI.

 

Sumber: BH ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*