Long Tiger meny0rok di rumah pondan! Polis cerita detik2 Long Tiger dit4ngkap

ALOR SETAR: Lelaki R0.hingya dikenali Long T1ger yang dit4han hari ini menyembvnyikan diri di rumah seorang p0.ndan di Jalan Kuala Ketil, dekat sini.

Ketika dit4han kira-kira jam 3 petang tadi, Long T1ger atau nama Abdul Hamim Ab Hamid, 33, sekali lagi cuba meIarikan diri dengan mem4njat bvmbung, namun tergeIincir jatvh di lantai dapur.

Menurut sumber, polis Bukit Aman dan Jabatan Si4satan Jnayah Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor yang melakukan r1sikan menerima maklumat mengatakan Long T1ger bersembvnyi di sebuah rumah.

“Bert1ndak daripada maklumat itu, sepasukan polis bergeg4s ke rumah terbabit, namun penghuninya enggan membuka pintu. Ketika itu, Long T1ger dilihat sudah mem4njat bvmbung untuk meIoloskan diri.

“Anggota polis terpaksa memec4hkan pintu dan meng4rahkan Long T1ger turun daripada bvmbung, namun dia tergeIincir dan terjatvh,” katanya.

Sumber berkata, akibatnya Long T1ger mengalami keced3raan di kepaIa dan anggota badan kerana terjatvh daripada bvmbung rumah terbabit.

“Selain Long T1ger , polis turut men4han penghuni rumah terbabit yang juga seorang p0.ndan berusia 40-an kerana didapati cuba meIindungi lelaki berkenaan,” katanya.

Long T1ger pada 15 Disember lalu jam 11.55 pagi meIoloskan diri melalui pintu utama Mahkamah Maj1stret Tangkak, Johor sebelum perb1caraan bermula.

Sejak kehiIangannya, Long T1ger menjadi bvruan polis selain peguam mewakilinya, Datuk Sharudin Ali turut menar1k diri daripada mewakilinya.

Dua anggota polis turut digantvng tugas bagi membantu si4satan berhvbung ins1den berkenaan kerana disy4ki terbabit secara langsung atas kesaIahan cvai sehingga menyebabkan t4hanan itu meIarikan diri.

Long Tiger sebelum ini melarikan diri dari lokap mahkamah di Tangkak, Johor.Long T1ger sebelum ini meIarikan diri dari l0kap mahk4mah di Tangkak, Johor.

‘Long T1ger’ akhirnya dijer4t polis

Polis menahan Long Tiger petang tadi.Long T1ger dit4han di Sungai Petani, Kedah oleh sepasukan pegawai dan anggota polis Bukit Aman dan K0ntinjen Johor

TERDAHULU, media melaporkan seorang lelaki R0.hingya dikenali sebagai Long T1ger , yang meIoloskan diri dari l0kap Mahk4mah Maj1stret Tangkak, pada 15 Disember lalu, berakhir apabila diberk4s polis pagi tadi.

Long T1ger atau nama sebenarnya Abd Hamim Ab Hamid, 33, dit4han di Sungai Petani, Kedah oleh sepasukan anggota pegawai dan polis dari Bukit Aman dan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani, mengesahkan pen4ngkapan svspek terbabit.

“Ya benar, t4ngkapan dibuat di Kedah dan butiran serta maklumat lanjut mengenai tangk4pan akan dibuat oleh Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay dalam masa terdekat,” katanya ketika dihubungi sebentar tadi.

Difahamkan, polis kini sedang mengenal pasti individu tertentu yang membantu dan memberi perIindungan kepada t4hanan terbabit sepanjang tempoh dia meIoloskan diri.

Susulan itu, polis dijangka membuat beberapa t4ngkapan lain bagi membantu si4.satan yang sedang dijalankan.

Sementara itu, jurucakap Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor berkata, Ayob Khan akan mengadakan sidang media khas berhvbung per1ncian tangk4pan pada jam 12 tengah hari esok.

Media sebelum ini melaporkan, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tangkak mendapatkan bantuan daripada beberapa IPD berhampiran bagi mengesan ‘Long T1ger ‘ yang meloloskan diri dari Iokap Mahk4mah Maj1stret Tangkak.

Peguam mewakili Abd Hamim Ab Hamid turut menar1k diri daripada mewakili lelaki itu susuIan perbuatannya meIoloskan diri daripada Iokap itu.

Datuk Shaharudin Ali, berkata beliau yang juga Peguambela dan Peguamcara bagi Shaharudinali Azfarazmi & Co, sebelum ini diIantik mewakili Ab Hamim dalam beberapa kes jnayah dan siviI lelaki itu yang sedang berjalan.

“Sebagai peguam bela, kami juga merasai Ab Hamim sudah meIarikan diri ketika perjalanan pr0siding kes beliau dan ini mencerminkan beliau tiada keyakinan dengan khidmat guaman oleh pihak kami, selain tiada keyakinan dengan pr0siding mahk4mah yang sedang berlangsung,” katanya.

Selain itu, dua anggota polis turut digantvng tugas bagi membantu si4satan berhvbung ins1den berkenaan kerana disy4ki terbabit secara Iangsung atas kesaIahan kecvaian yang menyebabkan t4hanan itu berjaya meIarikan diri.

 

Sumber: BH Online

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*