Bekas finalis MasterChef Malaysia, suami did4kwa b.n0h pembantu rumah

Kota Kinabalu: Suami isteri dih4dapkan di Mahk4mah Maj1stret, di sini, hari ini atas d4kwaan memb.n0h pembantu rumah mereka di k0.ndominium, di sini, antara 10 Disember hingga 13 Disember lalu.

Kedua-dua tertvduh, Mohammad Ambree Yunos, 40, dan isterinya, Etiqah Siti Noorashikeen Mohd Sulang, 33, berdepan pertvduhan tentat1f mengikut S3ksyen 302 K4nun Kes3ksaan yang mempervntukkan hvkuman m4ti mand4tori jika sabit kesaIahan.

Pertvduhan yang dibacakan di hadapan Maj1stret Jessica Ombou Kakayun itu bagaimanapun tidak mengambil sebarang peng4kuan daripada kedua-dua tertvduh, manakala sebvtan semula kes ditetapkan pada 10 Februari depan.

Bekas finalis MasterChef Malaysia, suami didakwa bunuh pembantu rumah

Mengikut kertas pertvduhan, kedua-dua tertvduh did4kwa memb.n0h pembantu rumah mereka, Nur Afiyah Daeng Damin, 28, di k0.ndominium di Jalan Lintas Lido, di sini, antara 10 hingga 13 Disember lalu.

Tertvduh, Mohammad Ambree adalah seorang k0ntraktor, manakala isterinya, Etiqah yang juga bekas finaIis program MasterChef Malaysia 2012 adalah seorang jurutera.

Mohammad Ambree dihadapkan di Mahk4mah Maj1stret, hari ini. Foto BH Online

Mohammad Ambree diwakili peguam Ram Singh dan Kimberly Yee manakala Etiqah pula diwakili peguam Datuk Seri Rakbir Singh.

Suami isteri didakwa bunuh pembantu rumah | Free Malaysia Today (FMT) Etiqah Siti Noorashikeen Mohd Sulang (kiri) diwakili peguam Rakbir Singh. Foto FMT

Pend4kwaan kes pula dijalankan Pengarah Pend4kwaan Negeri Sabah, Irwan Suainbon dan Timbalan Pend4kwaraya, Ali Imran.

Sementara itu, pasangan berkenaan turut diper1ntah menjalani t4hanan rem4n lanjut sehingga kes mereka selesai.

Berdasarkan laporan sebelum ini, pasangan berkenaan dit4han pada 14 Disember lalu, iaitu sehari selepas mereka membuat laporan polis mend4kwa menemui pembantu rumah mereka di atas Iantai di k0.ndominium mereka selepas balik daripada bercuti di Kundasang, Ranau.

Mereka kemudian dibebaskan atas jaminan polis pada 21 Disember lalu.

Kehadiran mereka di mahk4mah hari ini ditemani ahli keluarga dan tiga anak kecil.

 

Sumber: HMetro, FMT, BH Online

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*