Ardell Aryana Sertai Misi Di Syria, Tinggal Suami & Anak Demi Berjih4d

Sudah lama rasanya tak dengar cerita tentang pasangan selebriti, Nadzmi Adhwa dan Ardell Aryana. Baru-baru ini, mereka turut tvrun padang memberi bantuan kepada m4ngsa-m4ngsa banj1r.

Selepas membantu m4ngsa banj1r, Nadzmi memaklumkan isterinya, Ardell ber4ngkat ke Syr1a dan Lubn4n untuk membantu rakyat disana pula.

“Bini saya ni nampak je kuat tapi kememeh kuat nang1s..”

“Saya redha atas awak. Pergi lah bantu mereka ya. Dari kita kawan dulu awak dah buat benda ni.. 1 pesan saya d0akan kami disini ketika berada di bumi bar0kah as syam. M0ga dengan asbab ini awak ke syurga firdaus tanpa h1sab dan az4b. Dan tariklah saya juga masuk kesana. Amin.”

Menerusi perk0ngsian di Instagram, Nadzmi meminta para pengikut mend0akan agar urusan isterinya di sana dipermudahkan dan seIamat pergi serta pulang ke tanah air.

Perk0ngsian Nadzmi itu mendapat pelbagai reaksi daripada net1zen yang mengagumi pasangan itu. Malah, ada yang mengatakan Ardell sangat bervntung mempunyai suami yang sentiasa meny0kongnya.

Dalam pada itu, ada yang tidak dapat men4han seb4k melihat anak pasangan itu iaitu Arwa Malaikha Urwa mengeIap air mata Ardell yang mungkin sed1h untuk men1nggalkan anaknya.

Misi Ardell Aryana di Syria

Sementara itu, Ardell memberitahu banyak belajar mengenai reda dan atvran Allah untuk h4mba-Nya apabila menyertai misi kemanusiaan di Syr1a ketika ini.

Ardell yang juga isteri kepada pelakon Nadzmi Adhwa dalam hantaran di Instagram berkata, di samping belajar mengenai rasa reda, dia turut mengucapkan terima kasih kepada rakyat Malaysia yang sudi menyaIurkan bantuan untuk meringankan beban masyarakat di sana.

“Aku belajar banyak benda tentang reda dan atvran yang Allah tetapkan untuk hamba-Nya. Terima kasih rakyat Malaysia. Bahagia mereka bila kita masih mengingati mereka, bawakan makanan dan baju sejuk untuk mereka. Terima kasih kepada yang percaya kepada saya untuk sampaikan sumbangan kalian di Syria,” tulisnya.

Dalam hantaran di Instagram Story, Ardell berk0ngsi beberapa r4kaman video di rumah anak yatim dan beberapa aktiviti pengagihan makanan serta beberapa bantuan barangan keperluan.

“Mereka menjadi anak yatim piatu kerana per4ng. Kvatkan mereka. Saat ini air mata tervs mengaIir,” tulisnya.

Sebelum itu, Nadzmi menulis hantaran di Instagram, mend0akan kesejahteraan isterinya dalam menjaIankan misi kemanusiaan di negara itu.

“Moga Allah reda. Semoga dipermudahkan segala urusan awak. Kami tunggu awak baliknya. Apabila di tanah Syam (Syria), d0akan saya dan Urwa (Arwa Malaikha Urwa) di sini ya sayang. D0akan perjalanan isteri saya ke Syria dan Lubnan ya sahabat semua. Semoga selamat pergi dan pulang,” tulisnya.

 

Sumber: Rotikaya, Instagram Nadzmi Adhwa

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*