(Video) TuIar Kanak2 ‘Bengis’ Ketuk Cermin Kereta Minta Sedekah Undang Kemarahan Warganet

Selepas penjen4yah berbangsa R0.hingya yang dikenali sebagai Long Tiger berjaya dit4ngkap setelah meIoloskan diri sebelum ini, kini t1mbul pula generasi baharu ‘Abang Long’ itu.

Satu klip video yang terseb4r di media sosial ketika ini menyaksikan seorang kanak-kanak yang turut dikatakan berbangsa R0.hingya meminta sedek4h di sebatang jalan raya di ibu kota.

Dilaporkan kejadian tersebut berlaku di saIah satu jalan raya di Cheras, Kuala Lumpur itu menunjukkan kanak-kanak tersebut bersama temannya meminta sedek4h.

Paling mengejvtkan apabila saIah seorang kanak-kanak tersebut mem4rahi per4kam video terbabit kerana mer4kam gerak-gerinya.

“Tak padan kecik, perangai serupa g4ngster besar”

Ternyata klip video tersebut mendapat kec4man dari orang ramai dan beranggapan kanak-kanak berbangsa R0.hingya itu sudah keterIaluan.

“Baru-baru ni Long Tiger, ni keluar pula Long Tiger JR. Jangan bagi muka sangat dengan golongan ini. Ikut sejarah dia dekat My4nmar pun kita dah tahu.

“Kalau aku ada dekat situ, aku dah bagi satu das dekat kepala. Makin kvrang ajar mereka ni,” jelas Joe Rahman Bangsar.

“Memang betul-betul ber4ni mereka sekarang ya, makin diIayan makin tervk ni. Ibarat beri betis nak k0kaknya paha pula ni.

“Dekat Selayang pun mereka nak, ini dekat Cheras pula. Harap PBT (Pihak Berkuasa Tempatan) buat kerja la. Nampak k0tor dah bandaraya kita sekarang,” kata Khery Khery.

Antara reaksi netizen

Sind1ket tu.. Mintak polis lalu2 kawasan tu

 

Sumber: K! Online

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*