Yakin suara sedap, Aliff Syukri nek4d nak keluar lagu baru waIau isteri tak suka! – “Saya tak nak h4mpakan peminat”

Baru-baru ini, usahawan k0.smetik, Dato’ Seri Aliff Syukri Kamarzaman dimaklumkan berada dalam keadaan tidak s1hat sekembalinya dari Turki kerana terkena jangk1tan C0vid-19 peringkat ketiga.

Dia sempat membuat perm0hanan maaf kepada semua yang mengenalinya kerana b1mbang ny.4wa tidak panjang susuIan v1rus sudah ‘s1nggah’ ke p4ru-p4runya.

Ramai r1ndu nak dengar menyanyi lagi

Walau bagaimanapun, menerusi temu bual bersama Mstar, dia dilaporkan sudah beb4s dari w4bak dan sudah kembali ke rumah. Oleh sebab itu, usahawan berkenaan bercadang mahu mengeluarkan lagu baru kerana ramai peminat sudah bertanyakan mengenai kar1ernya sebagai penyanyi.

“Ramai sangat mesej kata r1ndu dengan suara saya dan mahu saya keluar dengan lagu baharu, sejvjurnya saya tak nak kec3wakan mereka, jadi saya rasa perlu untuk ada satu lagi lagu.” katanya.

Isteri jadi penghaIang utama

Aliff juga menyedari yang kehadirannya sebagai penyanyi dalam industri seni semakin mendapat perhatian dan diterima peminat kerana ada yang memvji suaranya sedap.

Namun begitu, dia menyatakan c4baran utama ketika ini adalah haIangan daripada isterinya kerana wanita berkenaan tidak suka melihat usahawan tersebut menyanyi.

“Nampaknya semua orang dah boleh menerima kehad1ran saya sebagai penyanyi dan kerana suara saya sedap, rvgi jika bakat tu dibvang begitu sahaja…mungkin sebab itu mereka minta saya menyanyi lagi.”

“Cuma c4baran sekarang ini saya kena pvjuk isteri dahulu. Dia tak suka saya menyanyi lagi, dia memang haIang! Tapi saya tak kisah la kalau dia nak m4rah saya menyanyi pun,” jelasnya.

Sedar suara sedap

Tambah Aliff lagi, dia sudah tidak mahu terpaIit dengan sebarang k0.ntroversi kerana tidak sanggup menerima kec4man-kec4man dari netizen.

Jadi, dia mahu hidup dalam keadaan tenang-tenang sahaja memandangkan usianya juga semakin bertambah.

“Saya memang nak sangat menyanyi sebab saya pun sed4r suara saya sedap tapi dalam masa sama saya takvt dengan k0.ntroversi,”

“Saya ni dah tva kalau boleh nak hidup tenang-tenang sahaja tanpa sebarang 1su lagi sebab itulah kebeIakangan ini saya agak mend1amkan diri kerana tak mahu lagi ada apa-apa kontr0.versi. Bagilah peluang kepada orang baru pula,” ujarnya.

Sudah kembali sembvh

Bercerita lanjut berkenaan tahap kes1hatannya, usahawan itu memaklumkan sudah dibenarkan keluar dari hospital pada Isnin lalu dan menjelaskan semua itu bukan g1mik kerana ramai yang menyangka sebegitu susuIan ibu kepada Aliff sendiri menyeIar t1ndakannya yang memuat naik keadaan diri seperti sedang n4zak di Instagram.

“Saya dibenarkan keluar h0spital sejak Isnin lalu… walaupun ada yang kata saya buat g1mik, saya nak jelaskan semula saya memang berdepan s1mptom tervk semasa dijangk1ti C0vid-19.

“Syukvr Alhamdulillah keadaan saya semakin baik. Sepanjang berada di h0spital itu memang saya ingat kemat1an dan b1mbang jika umur tak panjang,” kata usahawan itu lagi.

Untuk makluman, sebelum ini Aliff Syukri pernah mengeluarkan beberapa buah singIe yang mendapat perhatian ramai. Antaranya ialah B0bo Dimana (duet bersama Muhammad Sajj4d dan Luc1nta Luna), Abang Nak Tegvr, C0wok Baru dan Biar Apa Orang Kata.

 

Sumber: Mstar (Qarami Hashim), OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*