“Dia Rasa Tertidur 1 Jam Je”- 2 Malam HiIang, Remaja Ditemui Lem4h L0ngIai Lepas Bvang Air KeciI Di Kawasan Sem4k

Remaja lelaki berusia 13 tahun yang hiIang selepas membvang air keciI di ka.wasan sem4k maIam kelmarin akhirnya ditemui.

Penemuan itu dimaklumkan sendiri bapa saudaranya, Azizul Rahman menerusi beberapa perk0ngsian di Facebook.

Menurut Azizul, Muhamad Iznun Al Hazim dijvmpai lebih kvrang jam 6 petang hari ini selepas hiIang selama dua maIam.

Syukur alhamdulillah. Selepas 2 malam hiIang, petang ni lebih kvrang jam 6 petang (12.1.2022) ditemvi. Tengah jaIan 2 km dari rumah dalam keadaan Iemah Ionglai, Iesu, travma.

Bila disvruh t1dur dia hanya cakap dia takvt. Syukvr terima kasih semua yang mnd0akan, yang buat soIat h4jat, orang ramai buat ikht1ar bermacam cara…terima kasih banyak-banyak kak yah. Orang yang menjvmpai.

Tambahnya, anak saudaranya itu ditemui dalam keadaan Iemah, Iesu dan travma kira-kira 2 kiI.ometer dari rumah di Kampung Pasir Linggi, Gua Musang, Kelantan.

Menceritakan apa sebenarnya yang terjadi, anak saudara memberitahu pada malam kejad1an dia berjaIan dalam keadaan geIap. Dia cuba membaca Whatsapp tapi keadaannya ketika itu sangat mengantvk.

Dia hanya tau dia dalam hvtan dan tert1dur lagi. Bila bvka mata dia hanya sed4r di tempat yang dijvmpai. Lebih kvrang 2 km dari Kampung Pasir Linggi. Dia cuma rasa hanya tert1dur hanya 1 jam sahaja.

Terdahulu, media melaporkan m4ngsa dikatakan bermain sepak t4.kraw pada 10 malam bersama rakannya sebelum masuk ke kawasan sem4k untuk membvang air keciI.

Selepas satu jam menvnggu, m4ngsa tidak keIuar semula menyebabkan rakan meny4ngka dia puI.ang ke rumah.

Polis cerita apa yang berlaku

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gua Musang Superintenden Sik Choon Foo berkata Muhammad Iznun Al-Azim Mahadi, pelajar t1ngkatan satu Sekolah Menengah Kebangsaan LaIoh di Kuala Krai, ditemukan orang awam di hvjung jamb4tan kampung itu yang terletak kira-kira dua kilometer daripada rumah m4ngsa.

“Keadaan m4ngsa agak Iesu dan kepen4tan mungkin kerana tidak makan dan minum hampir sehari.

Bagaimanapun, pihak kami telah ser4hkan m4ngsa kepada keluarganya dan dia dibawa ke H0spital Kuala Krai untuk r4watan lanjvt,” katanya ketika dihubungi Bernama.

May be an image of 3 people, people standing and outdoors

Beliau juga berkata operasi menc4ri dan menyeIamat m4ngsa dibantu oleh 24 anggota dan pegawai termasuk daripada Jabatan B0.mba dan PenyeIamat, Angk4tan Pert4hanan Awam, unit anj1ng pengesan polis serta penduduk kampung.

May be an image of 6 people, people sitting and headscarf

“Dalam 0perasi yang bermula 8 pagi hari ini, kita mengambil masa kira-kira sembilan jam untuk menemvkan m4ngsa dengan j4rak rad1us dua kiI.ometer,” katanya.

 

Sumber: Ohmedia, Facebook Azizul Rahman

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*