‘Hanya 16 Bulan Allah Pinjamkan Kamu Sayang..’- Adik Zil Akhirnya Dijemput IIahi

PETALING JAYA – Tak dapat digambarkan betapa Iuluh dan hncurnya perasaan seorang ibu apabila anak yang dikndungnya seIama lebih sembilan bulan telah prgi buat selama-lamanya.

Kisah sdih ini dikongsikan oleh Pengerusi dan Pengasas Unit Kenderaan Van Jnazah (UKVJ) yang dikenali sebagai Wan Cai di laman Facebook.

Menerusi hantaran yang dimu at naik itu, Wan Cai memaklumkan seorang ba.yi, Muhammad Zil Qayyim Shahrizal mempunyai masaIah jntung dan pa ru-pa.ru serta saluran pernfasan yang smpit sehingga menyu.karkannya untuk bernfas.

“B.ayi sekecil ini terpksa berplsah dengan ibunya disebabkan mempunyai masaIah kesihatan sewaktu diIahirkan.

“Jntungnya dan pa.ru-pa.runya mempunyai masaIah serta dikesan mempunyai saluran pernfasan yang smpit,” katanya.

Menurut Wan Chai, pende.ritaan yang dialami oleh bay1 itu selama satu tahun empat bulan akhirnya terhnti dan hasrat ibunya untuk melihat anak kembali sihat serta membesar seperti kanak-kanak lain tldak kesmpaian.

“Adik Muhammad Zil Qayyim Shahrizal akhirnya dipanggil pulang pada jam 12.03 tengah hari semalam.

“Adik Zil kini pergi menyambut se.ruan IIahi dan pemerg1annya sebagai penghuni syurga,” ujarnya.

Tambahnya, dia amat tersntuh apabila melihat ibu kepada bay1 itu memeIuk erat jsad anaknya sambil mena ngis.

“Melihat si ibu memeIuk anaknya dalam keadaan sdih sudah membuatkan hati saya teru.sik dan hampir juga a1r mata jantan yang ada jtuh,” Iuahnya.

Sementara itu, pihak pengurusan UKVJ telah membantu dalam menyempurnakan urusan jnazah sehingga seIamat dikebu mikan di tanah perkburan Islam Selat Klang.

“Pengurusan mandi dan ka.fan buat adik Zil telah kami bantu sempurnakan dan jnazahnya seIamat disema.dikan sebentar tadi di tanah perkburan Islam Selat Klang,” katanya lagi.

Sumber: DBONGKAR, Facebook

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*