“Miskin sangat ke nak s4man saya RM1 juta? Cukup2 la memaIukan saya..”- Chef Wan

PETALING JAYA – Cef selebriti terkenal, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan terkiIan selepas menerima surat tvntutan s4man daripada bekas menantunya, Shikin Maembong yang juga kakak kepada pelakon, Emma Maembong.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Chef Wan berkata surat tvntutan s4man itu telah dihantar melalui peguam bekas men4ntunya untuk menvntut s4man maIu berpvnca daripada tegvran terbukanya mengenai perbaIahan Shikin dengan bek4s suami, Nadzri berhvbung soal anak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

“Bek4s isteri anak saya, Shikin Maembong melalui peguamnya telah menghantar surat s4man maIu k0nonnya beberapa bulan lalu saya menegvrnya dan anak saya, Nadzri bergadvh tentang anak. Hal bapa atau ibu adalah sama ke atas anak itu.

“Kerana mahu membaIas dend4m sebab tidak berpuas hati tentang urusan n4fkah anak, dia (Shikin) menggunakan cara itu (s4man),” katanya.

Ujar cef selebriti berusia 65 tahun itu, dia pen4t untuk meIayan ‘drama’ yang terjadi kerana kedua-duanya sudah dewasa dan boleh berfikir.

Pada masa sama, Chef Wan turut terkiIan atas t1ndakan s4man yang dikenakan ke atasnya kerana dia telah banyak membantu wanita itu ketika dalam kesvsahan.

“Tak rasa maIu ke semasa susah, saya juga yang uruskan bil hospital dan macam-macam lagi. Sebagai bek4s bapa mertua, saIah ke jika saya memberikan nasihat?

“Sebagai orang tua, saya memberikan nasihat yang baik-baik tanpa perlu melibatkan mahk4mah untuk mendapatkan hak penjagaan anak. Ramai orang bercer4i, namun masih sama-sama menjaga anak,” ujar Chef Wan.

Ded4h Chef Wan lagi, sudah hampir setahun Nadzri tidak berjumpa dengan anaknya kerana dihaIang oleh bek4s isterinya.

“Masing-masing dan tua. ToIonglah m4tang. Mahk4mah ada banyak isu yang penting. Jangan ditambah lagi isu-isu b0.doh nak s4man bek4s bapa mertua.

“Kau lupa ke jasa-jasa aku bersvsah pay4h kahwinkan kau berdua guna duit saya 100 peratus?

Anak saya dah bersetuju untuk anaknya dijaga ibu (bek4s isteri) cukuplah. Jika dia (Nadzri) mahu Iuangkan masa bersama anaknya beberapa hari dalam sebulan biarkan. Itu adalah anaknya,” luah Chef Wan.

chef wan 3 Chef Wan enggan layan permintaan anak dan men4ntu.

Dalam hantaran itu juga, Chef Wan enggan untuk meIayan tvntutan bek4s men4ntunya itu kerana Ietih untuk membvang masa.

“Besar sangat ke kepaIa kau sampai lupa diri tu tak boleh ditegvr dan dinasihati. Cvkuplah saya tak ada masa untuk ini semua okay. Let1h saya meIayan kisah anak-anak ini semua.

“Dia tak maIu ke… ada hati nak s4man saya, nasihat yang baik-baik untuk kedua-dua pihak? Miskin sangat ke nak s4man saya satu juta?

“Terdes4k sangat ke? Kita semua dah bergerak ke depan. Sangat b0.doh bergadvh tentang seorang anak pun. Dah lupa ke awak dah cukup memaIukan saya. Kas1han la anak tu,” katanya.

chef wan 4 Foto kenangan Chef Wan bersama Chef Riz dan Shikin Maembong semasa pern1kahan mereka pada tahun 2014.

Sekadar info, Nadzri atau nama lengkapnya Mohd Nadzri Redzuwan, 40, mendirikan rumah tangga dengan Shikin atau Siti Nur’ Ashikin Ismail pada 5 Disember 2014 dan bercer4i pada Jun 2016.

Hasil perk0ngsian hidup, mereka dikvrniakan seorang cahaya mata perempuan, Putri Arianna Natasya yang kini berusia tujuh tahun.

Nadzri yang baru sahaja berkahwin buat kali ketiga pada Januari lalu sebelum ini pernah berkahwin dengan pelakon, Ana Dahlia untuk perkahwinan pertama. Mereka bercer4i pada 10 Disember 2012, selepas 11 bulan mendirikan rumah tangga.

Sumber: KOSMO! ONLINE, Instagram Chef Wan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*