Ng3ri! R4kaman GondoIa berpusing, bertembvng & hampir terbeIit akibat angin kencang cetvs gervn

KUALA LUMPUR: Kejad1an sebuah gondoIa bersama beberapa pekerja terbvai dan berpusing-pusing beberapa minit akibat ang1n kenc4ng di luar sebuah bangunan penc4kar langit di Jalan Kamuning di sini, hari ini, mencem4skan orang ramai.

Menerusi beberapa r4kaman video kejadian itu yang tuIar, beberapa individu di dalam gondoIa itu dilihat cuba mengimbangkan diri dalam gondoIa yang berpusing-pusing dan turut menghent4m struktur bangunan.

Kejadian itu jelas mendatangkan cem4s kepada orang ramai yang melihat kejad1an sebelum kedengaran suara per4kam meminta pasukan bomba dihvbungi untuk membantu m4ngsa.

Dalam pada itu, Pusat Gerakan Op3rasi Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Kuala Lumpur menggerakkan sepasukan anggota bomba dari Balai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Pudu ke lokasi sebaik menerima panggilan kecem4san MERS999 pada jam 3.56 petang.

Bagaimanapun, sebaik pasukan bomba tiba di lokasi, kejadian sudah selesai tanpa sebarang kejadian bvruk berlaku.

Komander Operasi, Pegawai Bomba Junain Bahau, berkata sebaik bomba tiba di lokasi, wakil pemaju tapak pembinaan memaklumkan m4ngsa yang tersangkvt pada gondola itu berjaya menyeIamatkan diri dengan turun sendiri.

“Justeru, tiada t1ndakan menyeIamat dilakukan oleh pihak bomba di l0kasi kejadian dan kes dianggap selesai,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beberapa pekerja yang berada di dua kren gondola di TS Law Tower, Jalan Kemuning, di sini, berdepan detik mencemaskan apabila hilang kestabilan sehingga tali hampir terbelit dan bertembung sesama sendiri akibat hujan lebat dan ribut petang ini. NSTP/Ihsan Pembaca

Beberapa pekerja yang berada di dua kren gondoIa di TS Law Tower, Jalan Kemuning, di sini, berdepan det1k mencem4skan apabila hiIang kestabilan sehingga tali hampir terbeIit dan bertembvng sesama sendiri akibat hujan Iebat dan ribut petang ini. NSTP/Ihsan Pembaca

 

Sumber: BH ONline

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*