Janna Nick MakIum P0sitif C0vid-19- “Bukan Saja2 Buat ‘C0ntent’, PerjeIas Sebab Buat Banyak Uji4n S4ringan”

Pelakon Janna Nick mended4hkan dia telah dis4hkan p0sitif C0vid-19 selepas mengaIami gejaIa seperti dem4m dan sak1t tek4k, semalam.

Menerusi perk0ngsian yang dimuat naik di Insta Stories Instagram, pelakon Bawa Aku Ke Syvrga ini meng4kui dia akhirnya kecvndang (p0sitif C0vid-19) selepas lebih dua tahun fasa p4ndemik meIanda negara.

VIDEO “Asyik C@ri Gad0h,” Janna Nick Men@ngis M0hon Maaf Pada Netizen – MOTIF VIRAL

“Saya p0sitif setelah lebih dua tahun bertarvng (mengeIak dari dijangk1ti) dengan C0vid-19.

Walaupun sebenarnya kerja saya tak l0gik untuk saya tidak dijangk1ti v1rus ini, tapi akhirnya kecvndang jua.

“Semalam keadaan kesihatan saya masih okey. Namun, lewat malam saya mulai rasa dem4m, sejvk rasa. Lepas tu h1dung mulai tersvmbat.

“D0akan semoga saya cepat sembvh. Saya minta maaf kepada mana-mana yang ada berjumpa dengan saya,” katanya.

Terdahulu, dia dis4hkan p0sitif v1rus berkenaan selepas melakukan uj1an sar1ngan RT-PCR (PCR) meski sebelum itu sudah melakukan uj1an RTK Ant1gen (RTK-Ag) dan keputusannya neg4t1f.

Tambahnya lagi, dia bukan sengaja mahu mencipta kandvngan di media sosialnya, sebaliknya dia lebih mengetahui keadaan badannya yang kvrang sihat.

“Semalam ramai yang hantar mesej peribadi mengatakan kalau kepvtusan sudah negat1f tak pay4hlah ‘kaIut’ nak p0sitif C0vid-19.

“Sebenarnya saya bukan saja-saja nak cipta kandvngan atau terh3geh-h3geh nak buat uj1an RTK-Ag dan PCR untuk mengatakan saya p0sitif. Sebab kita pasti lebih tahu s0al badan kita, misaInya rasa tak s1hat atau peIik.

“Lagipun saya bukannya jenis yang mvdah jatvh sak1t, jadi saya boleh agak (p0sitif C0vid-19) itu sebab saya pergi buat uj1an PCR semalam,” katanya lagi.

Janna memaklumkan uj1an caIitan terbaharu yang dilakukan mendapati dia p0sitif v1rus tersebut pada pagi Sabtu hari ini.

Pada Jumaat, Janna memberitahu dia melakukan uj1an kendiri dan mendapati alat tersebut menvnjukkan dua garis p0sitif.

Janna kemudian ke klinik berdekatan dan melakukan ujian RTK pula, namun keputusan neg4tif.

Tidak berpuas hati kerana yakin sudah dij4ngkiti, dia mengambil keputusan melakukan uj1an ketiga iaitu PCR dan akhirnya dia disahkan p0sitif v1rus berkenaan.

 

Sumber: MH, Instagram Janna Nick, Facebook Selebriti Malaysia

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*