“Dia Pernah T0lak R4suah RM10,000”- P0lis Temb4k Diri Sendiri, Ketua P0lis Buka Cerita Sbnar

SEORANG pegawai polis berpangkat Inspektor ditemui mninggal dunia dipercayai men3mbak diri sendiri di sebuah rumah di Jalan Selingsing, di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Sentul Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, pusat kawaIan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul menerima panggilan kecem4san berhvbung kejad1an itu jam 3.30 petang tadi.

“Hasil sias4tan mendapati m4ngsa berusia 35 tahun adalah seorang pegawai polis yang sedang berkhidmat di IPD Dang Wangi.”

“Sias4tan awal mendapati m4ngsa dipercayai men3mbak dirinya sendiri di bahagian kepala menggunakan sepvcuk pistoI,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Eng Lai berkata, pihak ambuIans yang tiba di Iokasi kejadian bersama pegawai perubatan bertugas mengesahkan kemat1an m4ngsa jam 3.59 petang.

“Pasukan F0.rensik dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur sedang menjalankan si4satan di Iokasi kejadian.”

“Pvnca kejadian belum dapat dikenal pasti dan masih dalam si4satan polis. Kes ini dikIasifikasikan sebagai m4ti mengejut (SDR),” katanya.

Beliau berkata, pihak Polis Kuala Lumpur menasihatkan orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berkaitan kes itu supaya tampil memberi keterangan.

“Orang ramai boleh menghubungi pegawai penyi4sat kes, Asisten Superintendan Foo Keat How di talian 012-7461500 atau menghubungi Bilik Gerakan IPD Sentul di talian 03-40482206 untuk tindakan lanjut,” katanya.

Pegawai polis m4ut t3mbak diri sendiri miliki prestasi kerja baik

Sementara itu, pegawai polis yang m4ut selepas dipercayai men3mbak kepalanya di sebuah rumah di Jalan Selingsing di sini, semalam, disifatkan sebagai pegawai ber1ntegriti tinggi, mempunyai prestasi kerja yang baik dan disenangi rakan.

Ketua Polis Daerah Sentul Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, pegawai berusia 35 tahun itu pernah mendapat puj1an daripada kepimpinan tertinggi Polis Diraja Malaysia dan menerima surat penghargaan Ketua Polis Negara kerana menoIak svapan.

“Pegawai polis berkenaan pernah ditawarkan RM10,000 bagi cubaan membebaskan seorang OKT (Orang Kena T4han) bagi kes S3ksyen 39B Akta ᴅᴀᴅᴀʜ Berb3haya 1952, pada Ogos tahun lalu.”

“M0tif kejadian masih dalam si4satan dan pegawai berkenaan tiada masaIah berkaitan kerja dan sebelum ini dia ditempatkan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul sebagai pegawai penyi4sat di Bahagian Sias4tan Jnayah Nark0tik dan kemudian ditvkarkan ke IPD Dang Wangi tiga bulan lalu,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menandatangani d0kumen penerimaan semula pondok polis yang dibaik pulih oleh MRT Corp di Pondok Polis Batu 3, di sini.

Menurutnya, proses bed4h siasat pegawai polis berkenaan akan dijalankan di Hospital Kuala Lumpur hari ini.

Beh berkata, pegawai itu yang mempunyai seorang isteri dan dua anak, ditemui m4ti di rumah kawannya.

“S4ksi adalah kawan kepada pegawai polis berkenaan, ketika kejadian ada kawan lelaki dan kawan perempuan dalam rumah yang didiami beberapa orang itu,” katanya.

Beh dilaporkan berkata, kejadian itu dimaklumkan pihaknya selepas Pusat Kawalan Ibu IPD Sentul menerima panggilan daripada sistem MERS 999 pada kira-kira 3.30 petang.

Semalam, seorang pegawai polis berpangkat Inspektor m4ut dipercayai menembak kepaIanya dengan pistol dalam kejadian di sebuah rumah di Jalan Selingsing di sini.

Sementara itu, Beh berkata, pondok polis yang diterima pihaknya itu akan beroperasi semula pada hari ini setelah tiga tahun ditinggalkan akibat pembinaan projek MRT.

 

Sumber: Harian Metro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*