“Lebih lima lelaki Melayu cuba tapi semuanya pen1pu”- LeIaki Nigeria lebih penyayang kata Vicha

Tiada niat untuk merahsiakan perkahwinan keduanya, pelakon dan pelawak Vicha mengakui sudah berkahwin sejak tiga tahun lalu dengan jejaka Nigeria dikenali sebagai Johnson.

Kata Vicha, dia merahs1akan perkahwinannya itu kerana tr4uma dengan kegagalan rumah tangganya yang terdahulu. Malah, dia beranggapan hal rumah tangga bukan sesuatu yang menarik untuk dik0ngsikan.

“Ketika kami bern1kah pada Ogos 2018 ada kawan-kawan yang hadir. Malah kalau ada ters3rempak dan bertanya pun saya akan meng4ku dia suami saya. Tiada niat untuk s0rokkan perkahwinan.

“Cuma bagi saya, kanapa perlu k0ngsi di media sosial? Ada ke orang yang nak ambil tahu? Jadi saya biarkan sahaja,” katanya.

Daddy Ni Bukan Typical Yang Suka Ambil Gambar," - Vicha Akhirnya Ded4h Wajah Suami - MY News

Menurut Vicha suaminya seorang yang penyayang dan sentiasa memberikan sokongan. Kata Vicha dia pernah mengenali lelaki Melayu namun semuanya pen1pu dan tidak setia.

“Ketika mula jumpa dulu dia agak s0mbong dan tidak banyak cakap. Saya yang mula mendekati dia kerana ada ciri-ciri lelaki pilihan yang saya mahukan.

“Rasanya lebih lima lelaki Melayu yang cuba mendekati saya sebelum ini. Namun semuanya pen1pu, ada yang k4ntoi sudah punya pasangan. Belajar dari pengalaman perkahwinan sebelum ini, jika lelaki men1pu saya akan tinggalkan terus.

“Dengan Johnson, saya rasa berbeza. Dia berikan saya perhatian dan kasih sayang seorang lelaki yang tidak pernah saya dapat selama ini,” katanya.

Dalam perkahwinan terdahulu, Vicha mempunyai tiga orang anak perempuan iaitu Aurel Angelina Khezya, Listy Arum Tresnasih dan Michelle Averina Chalista yang kini berada di Indonesia.

7 Tahun Kenal ‘Daddy’, Vicha Umum Dah Kahwin Dengan Jejaka Nigeria

TERDAHULU pada awal Januari, pelawak dan pelakon keIahiran Indonesia Vicha memaklumkan bahawa dirinya sudah mendirikan rumah tangga dengan lelaki dari Nigeria yang dikenali sebagai Johnson.

Menurut pemilik nama Refika Novianti Faturohman itu, dia sudah bern1kah pada 2019 dan telah dikvrniakan seorang anak lelaki, Michael Trevor Ayomide yang kini berusia dua tahun.

Tiada niat untuk mer4hsiakan

Menurut Vicha, dia tidak berniat untuk menyembunyikan hal tersebut kepada umum sebelum ini. Ujar Vicha lagi, sekarang waktu yang sangat sesuai untuk memberitahu kepada para peminat dan semua bahawa dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak.

Sebenarnya saya dah tak ‘singIe’ lagi. Saya sudah bern1kah tiga tahun lalu dan mempunyai seorang anak yang berusia dua tahun. Saya hamiI ketika menyertai Muzikal L4wak Superstar 2019.

Itu memang rezeki anak apabila saya dapat geIaran juara ketika itu. Saya mengenali suami sejak 2015. Cuma baru bern1kah pada tiga tahun lalu. Tidak ada perseIingkuhan, tiada drama.

D0a saya dimakbuIkan untuk mendapat j0doh sepertinya.

Disoal mengenai apa keistimewaan Johnson sehingga Vicha sanggup menamatkan zaman ibu tvnggalnya, Vicha hanya menjawab k4rakter suami membuatkan dirinya jatvh hati.

Keistimewaan Johnson adalah dia seorang yang bertanggungjawab, suka bagi nasihat jika ada buat kesiIapan. Dia juga tidak nampak sebagai seorang r0mantik yang berlebihan tetapi kita boleh rasa yang dia sayang.

Saya beritahu dia sebelum ini ada lelaki yang hanya ambil kesempatan dan berlaku cvrang. Jadi kali ini saya tidak mahu berikan peluang kedua lagi.

Nak bawa anak-anak tinggal di Malaysia

Ditanya pula mengenai soal anak-anak perkahwinan terdahulu, Vicha memberitahu mereka memberi restu dan meny0kong apa sahaja keputusannya.

Jelas Vicha lagi, sebagai ibu dia akan berjvang untuk membawa anak-anaknya menetap bersamanya di Malaysia dan bersekolah di sini. Vicha mahu mereka semua tinggal bersama dan menjalani kehidupan seperti biasa untuk selamanya.

Di akhir sesi temubual, Vicha memberitahu suaminya seorang muaIaf. Mereka din1kahkan oleh seorang ustaz warga Indonesia yang memiliki sebuah madrasah di Lembah Klang.

Tambah Vicha, mereka hanya melakukan yang wajib sahaja kerana faktor kewangan pada masa itu tidak mengizinkan.

Vicha turut menzah1rkan rasa syukvr akan kurniaan Allah kerana hidupnya kembali sempurna dengan kehadiran suami, anak dan ibu mentua yang memahami.

 

Sumber : mStar, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*