(Video) “Terang2 Ianggar S0P”- Dek kerana ikan mabong 10 sen seek0r, rakyat di Kelantan gigih berebut

Petang tadi, satu r4kaman video tuIar di Facebook memperlihatkan orang ramai berebut ikan mabong yang dipercayai dijual pada harga rendah di pasar raya Mydin Tunjong, Kota Bharu, Kelantan yang baharu saja dibuka pada hari ini.

R4kaman video berdvrasi 15 saat yang dik0ngsi oleh Mohammad Amirul Fitri itu memperlihatkan orang ramai mengabaikan S0P penceg4han C0vid-19 gara-gara berebvt untuk mendapatkan ikan mabong yang dijual pada harga RM0.10 seekor.

Sed1h tengok pengurusan seperti ini

Di ruangan komen, ramai netizen meIahirkan rasa sed1h dan kesaI melihat kegagaIan pihak pengurusan pasar raya tersebut dalam menjalankan pr0.mosi kepada masyarakat pengguna.

Sepatutnya hadkan pembeIian

Tambah net1zen lagi, pihak pengurusan sepatutnya mengehadkan jumlah pembelian ekor ikan mabong itu bagi mengeIakkan keses4kan di kawasan tersebut.

Betul2 bawa penyak1t

C0vid say Assalamualaikum..

D4syatnya ore kito..

Mydin Tunj0ng cawangan terbesar di Malaysia

Abdul Rahman Yunos (lima dari kiri) mengetuai pem0tongan r1ben sebagai gimik perasmian pembukaan Mydin Tunjong di sini pada Khamis.

Syarikat pemborong dan runcit halal tempatan, Mydin Mohamed Holdings Berhad (Mydin) membuka cawangan pasar raya ke-67 di Tunjong di sini melibatkan keluasan hampir 1 juta persegi, sekali gus menjadi pasar raya Mydin terbesar di Malaysia.

Pengarah Urusannya, Datuk Wira Dr Ameer Ali Mydin berkata, Mydin Tunjong meneIan kos sebanyak RM250 juta dan disasarkan memperoleh nilai jualan sehingga RM20 juta sebulan.

“Bangunan ini mempunyai tiga tingkat dan disediakan dengan fasiliti seperti bazar, surau, bangunan permainan kanak-kanak dan juga pusat jualan.

“Kita juga menyediakan lebih 400 lot sewaan perniagaan dengan menawarkan 1,000 peluang pekerjaan.

“Kita berharap ia mampu memberi impak positif kepada perniagaan dan ekonomi d0mestik serta membantu usahawan dan masyarakat tempatan,” katanya kepada pemberita di sini pada Khamis.

Perasmian pembukaan pasar raya berkenaan dirasmikan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pasir Tumboh, Abdul Rahman Yunos.

Abdul Rahman Yunos (kiri) turut mengadakan lawatan ke seluruh kawasan jualan Mydin Tunjong di sini.
Mengulas lanjut, Dr Ameer berkata, antara keunikan lain yang ada di Mydin Tunjong ialah ia mengetengahkan hasil-hasil produk keIuaran usahawan-usahawan tempatan dengan adanya Bazar Siti Hawa yang terletak di aras dua bangunan berkenaan.

Katanya, dengan pembukaan cawangan berkenaan, ekonomi penduduk setempat dan negeri dijangka bakal menerima impak p0sitif terutamanya apabila negara telah membuka sektor ek0nomi sepenuhnya.

Sumber : Facebook Mohammad Amirul Fitri, OMM, Sinar Harian

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*