Netizen Krit1k Keinginan Dr Sheikh Muszaphar Mahu Anak Ramai Tanpa Rasa Simpati Pada Isteri

Baru-baru ini, menerusi perk0ngsian di Instagram, doktor selebriti Dr Sheikh Muszaphar berk0ngsi tips bagaimana mahu memvjuk isteri untuk ham1l bagi menyambut zur1at.

Begitupun, perk0ngsian angkasawan negara itu dilihat menimbulkan rasa kvrang senang dalam kalangan segeIintir net1zen.

Lebih-lebih lagi apabila Muszaphar membaIas komen seorang pengikutnya yang mengadu pengalaman meIahirkan adalah satu pengalaman yang menyak1tkan.

“Suami saya cakap yang sama juga. Tapi bila terbayang sak1t mener4n terus tak jadi. Biarlah seorang dulu. Bayangkan lepas bersalin hampir sebulan mimpi masuk bilik OT. It takes two to tango,” tulis pengikut Muszaphar.

Menerusi komen tersebut, Muszaphar membaIas: “Kegembiraan melihat anak untuk pertama kali mengalahkan segala kesak1tan,” tulisnya.

Netizen menyifatkan Muszaphar tidak mempunyai perasaan s1mpati terhadap isterinya.

“Macam la dia yang meng4ndung 9 bulan, men4han sak1t c0ntraction dan mener4n atau kena beIah kalu cz3r,” tulis seorang netizen.

“Saya tidak kisah tentang dia mer4ncang keluarga tetapi saya rasa dia tidak patut buat kenyataan seperti ini kerana bukan dia yang alami kesak1tan (bersaIin),” seorang lagi netizen memberikan pendapat.

Bagaimanapun, ada yang memandang p0.sitif terhadap perk0.ngsian Sheikh Muszaphar kerana dia merupakan seorang individu yang mampu untuk menyara sebuah keluar yang besar.

“Bitter teruk twitterjaya. Sheikh Muszaphar bukan minta anak sekadar minta, tengoklah dia jaga anak macamana, how he helped around the house, how he’s always been supp0rtive of his wife’s career, how he hustles to financially aff0rd the best for his family,” tulisnya.

Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina mendirikan rumah tangga pada 10 Oktober 2010. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan empat cahaya mata iaitu Sophea Isabella, 11, Sophea Natasha, 9, anak kembar lelaki iaitu Sheikh Adam dan Sheikh Noah, 3 serta kembar kedua Sheikh Eusoff dan Sophea Emilia, 2.

Dr Sheikh Muszaphar Nak Tambah Anak Ke-7. Ini Cara Bagaimana Dia Pujuk Isteri Dia Untuk Setuju Mengandung Lagi

TERDAHULU, baru-baru ini, personaliti media sosial Dr Sheikh Muszaphar memuat naik satu perk0ngsian yang sangat manis di Instagram.

Menerusi kapsyen yang ditulis pada sekeping gambarnya bersama keluarga, Muszaphar berkata, dia begitu menyukai keluarga yang besar.

“Saya suka dengan sebuah keluarga yang besar dan secara semula jadinya, saya mahukan lebih… insya-Allah dengan keizinan Mu.

“Tapi pertama sekali, saya mesti meyakinkan Dr Halina (isterinya). Apa pun, ia badan milik isteri saya,” katanya.

Netizen Puji Cara Dr Sheikh Muszaphar ‘Pujuk’ Isteri Untuk Tambah Anak, Tapi…

Dalam pada itu, Muszaphar turut berk0ngsi tips kepada bapa di luar sana yang ingin meyakinkan sang isteri yang masih ragu-ragu untuk meIahirkan lebih zur1at.

“Saya akan uruskan segalanya sementara kamu (isteri) berehat. Kamu masih cantik seperti selalu dengan enam orang anak.

Tidakkah kamu mahu lihat lebih ramai anak-anak yang indah? Mereka akan jaga kita pada hari tua nanti.

“Kita tidak akan sunyi. ‘Huru-hara’ buat kita jadi muda. Ia merupakan satu sunnah untuk meramaikan ummah. Jom pergi shopping dan beli apa yang kamu mahu. The more the merrier.

“Kita menua sehingga ke Syurga. Saya cintakan kamu selamanya walau apa pun keputusannya,” tulisnya.

Bingkisan Muszaphar itu mendapat resp0ns yang sangat positif dalam kalangan pengikutnya di Instagram.

Seorang netizen menulis: “Betul, the more the merrier terutama pada Hari Raya,” tulisnya.

Sementara itu, menerusi laman Twitter pula, pengguna media sosial turut memuji perk0ngsian yang dimuat naik di Instagramnya itu, cuma ia perlulah sejajar dengan realiti kehidupan.

“Dr Sheikh Muszaphar tu adalah contoh suami yang bijak, kaya dan mampu. Ada juga suami dekat Malaysia ni bijak, tapi kaya kaya dan tak mampu. Tak jadi jugak.

“Setiap orang kemampuan berbeza. Terpulang kepada individu,” katanya.

 

Sumber: Gempak

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*