TV AlHijrah tak pilih buIu, sesiapa pun Iayak jadi tetamu macam Kak Long 7E… Cumanya kisah sebelum ini tak viraI!

SELEPAS k0.ntroversi menjemput wanita yang dikenali sebagai Kak Long 7E menjadi tetamu rancangan Trending, ada netizen mengkr1tik tindakan stesen TV AlHijrah yang dilihat hanya mengvndang individu k0.ntroversi dalam program mereka.

Tampil menjawab persoalan itu, Ketua Pegawai Eksekutif TV AlHijrah iaitu Namanzee Harris berkata stesen berkenaan terbuka mengvndang sesiapa sahaja personaliti yang bersesuaian untuk menjadi tetamu program berkenaan.

“Kita melihat isu Kak Long sebelum ini sebagai proses kem4tangan dalam penerbitan program kami dan kita akan lebih berhati-hati di masa akan datang.

“Kita memang tak pernah memilih buIu menjemput sesiapa, ramai personaliti media sosial dan infIuencer yang dah diundang sebelum ini, cuma ada antara mereka yang belum sampai masanya dan belum ada program yang sesuai.

“Kita sentiasa beri ruang kepada semua, kalau mereka ada cerita perjalanan pengh1jrahan dan mahu berk0ngsi kisah d4kwah mereka kita terbuka untuk menjempvt,” katanya kepada mStar.

TV Al-Hijrah Dikecam Gara-Gara Jemput Kak Long 7E Sebagai Tetamu - Murai MYKak Long (tengah) bersama PU Amin (kanan) dan Ustazah Isfadiah.

Namanzee ditemui semasa majlis pelancaran kempen Ramadan Syawal 1443H dan aplikasi terbaharu TV AlHijrah yang diadakan di Hotel Premiera, Kuala Lumpur pada Rabu.

Sebelum ini, stesen TV AlHijrah dikec4m netizen kerana menjempvt Kak Long 7E atau nama sebenarnya Wan Nor Baizura Bharudin, 33, sebagai tetamu program berkenaan.

Sebelum ini pun kita sudah mengangkat unsvng her0es cuma tidak tuIar seperti petugas barisan hadapan, pegawai bomba dan ramai lagi

NAMANZEE HARRIS

Ketua Pegawai Eksekutif TV AlHijrah

TV ALHIJRAH TERUS KOMITED BERDAKWAH MENERUSI PROGRAM REALITI – ALHIJRAH ONLINE

Bagaimanapun tidak lama kemudian, pihak stesen TV berkenaan tampil dengan kenyataan rasmi menjelaskan isi kandungan program tersebut dan men4fikan d4kwaan mengangkat Kak Long sebagai seorang ikon.

K0.ntroversi berkenaan turut menarik perhatian seorang jutawan internet yang tidak asing lagi di Malaysia iaitu Irfan Khairi.

Teguran jutawan berusia 45 tahun itu terhadap TV AlHijrah disampaikan dalam nada hum0r namun mempunyai maksud yang mendalam.

Rata-rata netizen bersetuju dengan ‘teguran’ yang disampaikan Irfan malah mereka berpandangan adalah lebih bermanfaat sekiranya menjemput individu yang berjaya sebagai tetamu program.

Kaklong viralNama Kak Long kembali jadi perbualan h4ngat netizen selepas tuIar video berlakon seperti 0KU.

Meskipun dikec4m teruk, Namanzee berkata AlHijrah sentiasa berlapang dada dan terbuka menerima pandangan orang ramai mengenai program terbitan mereka.

“Kita sentiasa terbuka dengan maklum baIas orang ramai. Program Trending tidak dih4ramkan atau ditanggvhkan.

Episod membabitkan individu itu sahaja kita put on h0ld. InsyaAllah kalau waktu dah sesuai kita nilaikan semula keperluan menyiarkan episod berkenaan.

“Program Trending akan diteruskan dengan pengisian berbeza. Rancangan ini berbeza dengan program televisyen lain kerana kita mengangkat isu tuIar dan bagaimana seorang Muslim sepatutnya berinteraksi terhadap isu tuIar.

“Sebelum ini pun kita sudah mengangkat unsung heroes cuma tidak tuIar seperti petugas barisan hadapan, pegawai bomba dan ramai lagi. Kami berlapang dada. Apa yang disebarkan di media sosial secara tak baik itu kita ambil pengajaran,” ujarnya.

Trending turut menampilkan penceramah iaitu Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki serta Pencetvs Ummah (PU) Amin yang bertindak sebagai pengacara.

Panggil ‘Kak Long’ Sebagai Tetamu Program, Netizen Kecam PU Amin & Stesen TV

TERDAHULU, tindakan sebuah stesen televisyen yang memanggil Wan Nor Baizura Bharudin (Kak Long) sebagai tetamu bagi sebuah program menerima kec4man yang hebat daripada wargamaya.

Kec4man tersebut bermula selepas Pencetvs Ummah (PU) Amin memuat naik satu hantaran di laman Facebook.

Netizen kec4m stesen tv

Menerusi satu hantaran di Facebook, PU Amin berk0ngsi sekeping foto bergambar bersama Kak Long yang dipercayai menjadi tetamu bagi sebuah program terbitan sebuah stesen televisyen.

Ini Kak Long 7E. Kak Long ini g4rang ke? Saja nak v1ral atau luar kawaIan? Kita tengok nanti dalam rancangan ********.

Menerusi semakan di media sosial, rata-rata net1zen meIuahkan rasa k3cewa dan kesaI dengan tindakan stesen televisyen berkenaan yang menjemput Kak Long sebagai tetamu jemputan bagi rancangan tersebut.

Kenapa ******* & PU Amin menjempvt Kak Long ** @ Wan Nor Baizura yang tak ber4dap tu. Sepatutnya pekerja ** dan *** yang kena m4ki hamvn tu lah yang patut dijemput dan wawancara kerana tinggi ad4b mereka. Bukannya wanita tak berad** tu yang diwawancara.

Jawab lah bagi terang. Kenapa perempuan biad** kaki hamvn kaki ma** tak ada ad** ni kau angkat juIang sampai masuk tv. Samp** sangat ke modal sampai ambil perempuan ni. Jahan** lah pemikiran anak-anak muda sekarang ini. Paling senang nak fam0us buat video b0.doh soon orang angkat jadi p0.pular senang buat duit dengan kebodo***, memaIukan.

Benda paling b0.doh yang ******* buat  pi jemput Kak Long ** yang biad** tu jadi tetamu studio. Untuk apa? p0pularkan dia lagi? Ke ******* ni lapar viewers? Kalau betul nak ketengahkan pengajaran untuk masyarakat, patutnya jemput staff ** yang penyabar gila tu. Baru betul!

Terdahulu, viraI sebuah video memaparkan seorang wanita yang mengamvk kepada seorang pekerja kedai serbaneka berikutan anak lelakinya yang dipercayai ditvduh di kedai berkenaan.

Wanita tersebut bagaimanapun, tampil mem0hon maaf kepada pekerja berkenaan atas tindakannya yang disifatkan sebagai keterIaluan.

 

Sumber: mStar, Facebook & Twitter, OHbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. Namanzee Harris…. dah TV Al Hijrah tu kau CEO nya…kau kata apa saja sebagai alasan… orang nak kata apa… marah pun kau ada penjelasan… kira kau rasa kau hebat lah

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*