“Kena ‘balun’ balik..?”- Lelaki beIasah warga emas dit4han, m4ngsa bengkak mata & kepaIa

Lelaki yang dipercayai bertindak membeIasah seorang warga emas dalam kejadian berhampiran jejantas di Padang Jawa, Shah Alam sekitar 12 tengah hari tadi sudah dit4han polis.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim berkata, mangsa berusia 61 tahun tampil membuat laporan polis jam 2 petang tadi.

“Hasil sias4tan, m4ngsa memandu bersama isteri serta cucu untuk ke Putrajaya dan ketika sedang membeIok ke kanan menghala ke Alam Avenue (Seksyen 16)…

“…svspek yang menaiki motosikal Yamaha Y15 berada di sebelah kiri kereta menjerit dan memarahi m4ngsa.

“M4ngsa berhenti untuk memeriksa sekiranya ada perIanggaran bagaimanapun selepas dia keluar dari kereta, svspek terus men3ndang m4ngsa di dada kiri,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohd Iqbal berkata, m4ngsa mend4kwa suspek yang berusia 23 tahun itu duduk atas badannya dan menvmbuk muka serta kepala bertvbi-tvbi sehingga dia mengalami b3ngkak bawah mata, kepala serta sakit bahagian rvsuk.

Kes tersebut disi4sat mengikut Seksyen 323/506 Kanun Kes3ksaan dan svspek akan direm3n esok.

Tvmbuk bertubi-tubi, tuIar mat motor beIasah pakcik di tengah jalan raya

Terdahulu, tuIar satu r4kaman video memaparkan lelaki warga emas terbaring akibat dipvkul lelaki yang memakai topi keledar di tengah jalan sambil disaksikan orang ramai.

Seorang pengguna laman Facebook, Mohd Faizal Wahid memuat naik rakaman berdurasi 22 saat itu memperlihatkan warga emas tersebut dipvkul bertubi-tubi di sebelah kereta Honda City berwarna hitam.

Menurut Mohd Faizal, difahamkan kejadian tersebut dikatakan berpunca kerana perseIisihan faham antara kedua-dua lelaki itu akibat kemaIangan jalan raya.

“Kejadian berlaku kat Padang Jawa. Kau orang luar kalau kemaIangan macam mana pon jangan la kau beIasah orang tua ni dah tentu orang Padang Jawa.

“Tak pasal pasal kau kena angkvt ke balai polis. Kalau bapa aku kau buat macam ni, memang kau manusia tak guna.

“Kat Malaysia ni kalau sesiapa pun pvkul orang confirm cerita balai punya,” tulisnya sekitar tengah hari tadi.

Menerusi video tular di laman Twitter pula, kelihatan seorang lelaki dipercayai orang awam seolah-olah bertindak sebagai ‘orang tengah’ dengan meminta penunggang terbabit menghormati warga emas berkenaan.

“Kau tak boleh hormat ke orang tua?”

Sementara itu, muncul satu lagi video dipercayai berkaitan dengan kejadian tersebut apabila netizen mend4kwa bahawa penunggang berkenaan telah ‘dikvtip’ sebelum turut menjadi m4ngsa pukul oleh sekumpulan orang awam.

Penunggang kena beIasah balik?

Namun begitu, setakat ini tiada sebarang perkembangan atau kenyataan pihak polis berhubung kejadian terbabit.

 

Sumber: Facebook IPD Shah Alam , Otai, Twitter @ikmalikram10, OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*