Kerana cembvru, Pelajar diced3rakan dengan seterika panas waktu malam… 10 senior asrama dit4han

TELUK INTAN: Gara-gara cembvru, seorang pelajar lelaki Tingkatan 2 menjadi mngsa pvkul 10 pelajar lain dalam kejadian di bilik asrama sekolah di sini, pada Khamis lalu.

Tidak cukup dengan itu, m4ngsa berusia 14 tahun itu turut diced3rakan dengan seterika panas pada tubuh badannya.

Gara-gara cemburu, pelajar Tingkatan 2 dipukul 10 pelajar, dicederakan dengan seterika panasDatuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, akibat kejadian tersebut, m4ngsa mengalami sak1t di bahagian pinggang dan kini menerima rawatan di Hospital Teluk Intan. – Gambar fail

Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, akibat kejadian tersebut, m4ngsa mengalami sakit di bahagian pinggang dan kini menerima rawatan di Hospital Teluk Intan.

“Polis daerah Hilir Perak menerima laporan berkaitan kejadian itu pada 23 Jun jam 9.40 malam.

“Kejadian tersebut berlaku di saIah sebuah sekolah menengah di Teluk Intan. Hasil s1asatan mendapati, m4ngsa telah dibuIi oleh 10 orang svspek berumur 16 hingga 17 tahun yang merupakan pelajar senior (tingkatan 4 dan tingkatan 5) di sekolah terbabit.

“Kejadian berlaku pada Khamis, antara pukul 12.30 tengah malam hingga pukul 1 pagi.

“SaIah seorang svspek telah membawa m4ngsa ke bilik asrama dan kemudiannya memvkul mangsa secara beramai-ramai dan menced3rakan mngsa menggunakan seterika panas pada badan mangsa,” katanya dalam kenyataan pada Sabtu.

Mior Faridalathrash berkata, m4ngsa kemudiannya menghubungi ibunya serta mengadu mengalami sak1t di bahagian pinggang.

Ibu m4ngsa kemudiannya membawa m4ngsa ke hospital bagi menerima rawatan lanjut.

“Mangsa kini sedang menerima rawatan di Hospital Teluk Intan dan berada di dalam keadaan stabil.

“Soal siasat awal mendapati pergadvhan tersebut dikatakan berpvnca dari perasaan cembvru setelah m4ngsa berbual dengan seorang pelajar wanita yang juga teman wanita kepada saIah seorang suspek yang membuIi mangsa,” katanya lagi.

Polis t4han 10 suspek buIi pelajar hingga ced3ra

Justeru katanya kesemua svspek telah dit4han oleh pihak polis pada hari yang sama, pada pukul 11.20 malam sejurus menerima laporan.

Kesemua svspek juga telah dit4han reman selama empat hari bermula semalam hingga Isnin depan bagi membantu s1asatan.

Katanya lagi, s1asatan dijalankan mengikut Seksyen 148/326 Kanun Kes3ksaan.

Justeru, pihak polis ingin menasihatkan kepada orang ramai agar tidak membuat sebarang spekvlasi berkaitan kejadian ini bagi mengelakkan kekeIiruan dan kegvsaran masyarakat.

Masyarakat juga dinasihatkan untuk tidak sesekali menuIarkan maklumat yang tidak sahih kepada umum serta disarankan untuk melakukan sebarang laporan dan aduan di balai polis berhampiran.

 

Sumber: Awani

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*