Wanita t4nggaI baju separvh b0geI buat ‘Live’ jawab soaIan ntizen, kerap k0ngsi tip hvbungan s3ks di YouTube

PELAWAK wanita yang bertindak men4nggalkan pakaian dan tvdung ketika membuat persembahan komedi berdiri (st4nd up c0medy) tampil bersemuka dengan netizen menerusi siaran langsung di saluran YouTube miliknya pada petang Sabtu.

Siti Amira Natasha Abdullah yang kelihatan tenang dan ceria dalam siaran langsung itu tampil bersama teman lelakinya dikenali sebagai Alex.

Sepanjang siaran langsung itu, peIawak itu dilihat bersahaja menjawab soalan-soalan daripada pengikutnya selain dibantu oleh teman lelakinya.

Menjawab saIah satu soalan daripada netizen, Siti Amira memberitahu dia menyedari videonya tuIar di media sosial namun tidak memperincikan tentang ins1den tersebut.

Amira AlexSiti Amira tampil dalam video siaran langsung bersama teman lelakinya, Alex.

Malah, wanita itu dilihat mengelak daripada menjawab soalan berhubung ins1den berkenaan namun menegaskan dia berbangga menjadi seorang MusIim.

“Saya berbangga menjadi seorang Islam,” katanya.

Teman lelakinya pula menyifatkan Amira sebagai seorang yang berpegang pada ajaran Islam malah dia sendiri mengaku bakal memeluk agama itu.

Bukan itu sahaja, Alex mended4hkan dia dan Siti Amira bakal melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi.

PixAntara content tentang hvbungan dan s3ks.uaI yang dimuat naik ke laman YouTube.

Pada Sabtu, rakyat Malaysia dikejvtkan dengan penuIaran sebuah video memperlihatkan seorang peIawak wanita mengh1na Islam dengan menanggalkan tvdung serta pakaiannya ketika melakukan persembahan st4nd up c0medy di sebuah kafe komedi di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

Sebelum melakukan aksi tidak sen0.noh itu, wanita itu memberitahu penonton dia seorang Melayu dan beragama Islam dan telah menghafal ayat al-Quran sebanyak 15 jvzuk.

Sementara itu, atas arahan Alex, Siti Amira mengabaikan soalan-soalan berkaitan penuIaran video tentang dirinya yang mencetvskan kem4rahan netizen pada Sabtu.

Alex berkata, mereka tidak perlu menjawab soalan-soalan tersebut namun memberitahu apa yang berlaku telah disaIah tafsirkan.

Saya berbangga menjadi seorang Islam.

SITI AMIRA NATASHA

PELAWAK

“Apa yang kami kata akan disaIah tafsirkan,” katanya.

Pun begitu, Alex membidas pertanyaan pengikutnya sama ada Siti Amira gemar berb0.gel di khalayak ramai seperti mana dalam video berkenaan.

“Adakah dia berbangga berb0geI depan orang ramai? Saya tidak rasa jika dia seronok berb0geI di khalayak,” ujarnya.

Ditanya mengenai ins1den itu sudah sampai ke pengetahuan pihak berkuasa, Alex memberitahu mereka tidak kisah akan perkara itu kerana sudah terbiasa dengannya.

PixSiti Amira did4kwa mempers3ndakan Islam apabila tampil separuh b0.gel di pentas.

Sementara itu, berkongsi mengenai diri mereka, Alex memberitahu Siti Amira adalah seorang penuntut dalam bidang undang-undang selain bergiat aktif dalam kerja-kerja sukareIawan terutamanya tentang kesihatan mentaI.

Pasangan itu bertemu sebelum C0vid-19 melanda dunia dan berkongsi kegemaran yang sama iaitu menulis.

Semakkan di saluran YouTube pasangan itu, Alex & Amy @ insta Greenleafyconnoiseur, mereka banyak berkongsi tentang tip perhubungan dan s3ks seperti tip melakukan s3ks oraI, s3ks secara berkumpulan, 0rg.asm, bis3.ksuaI dan sebagainya.

Dalam beberapa video dikendalikan Amy, peIawak itu dilihat hanya memakai baju dalam dan tangan kanannya turut mempunyai tato.

Video siaran langsung itu bagaimanapun telah dip4dam daripada YouTube pasangan itu.

Wanita bangga hafal Quran 15 jvzuk, kemudian buka baju separuh b0.geI! Firdaus Wong kata ‘dia h1na diri sendiri’

MEMPERSENDA agama merupakan satu perbuatan berd0sa besar.

Menerusi satu hantaran di Facebook, tuIar r4kaman menunjukkan seorang wanita berpakaian s0pan berbaju kurung dan bertvdung yang dikec4m kerana dikatakan mengh1na imej Islam.

Kejadian did4kwa berlaku di sebuah kelab komedi di ibu kota yang mana wanita ini sedang membuat satu persembahan komedi.

Posting asal berikutan kejadian menjadi tuIar.

Selepas memperkenalkan diri sebagai seorang penganut agama Islam dan telah menghafal ayat al-Quran sebanyak 15 jvzuk, dia kemudiannya secara sp0ntan membuka bajunya sehingga separuh b0.gel di hadapan penonton.

Hello and Assalamualaikum everyone. Nama saya Siti Am*r* binti Abdullah. Saya berasal daripada Kuala Kangsar, Perak.

I am MaIay dan MusIim. Dan saya telah menghafal 15 jvzuk Al-Quran. But, one second,” katanya dalam video berdurasi 54 saat tersebut sebelum meletakkan semula pembesar suara lalu menanggalkan bajunya.

Seperti mana kapsyen video tersebut ditulis sebagai ‘acara mengh1na Islam’, perbuatan terkvtuk wanita itu mendapat s0rakan daripada penonton yang berada di situ.

Sementara itu, pend4kwah bebas, Firdaus Wong Wai Hung yang turut berkongsi p0sting itu melalui t4ngkap layar Whatsapp di Facebook berkata, perbuatan wanita tersebut tidak mengh1na Islam sebaliknya telah mengh1na dirinya sendiri.

“Ada seorang sahabat telah menghantar satu klip 54 saat dengan kapsyen “acara mengh1na Islam” yang dikatakan berlaku di sebuah kelab komedi di TTDI.

“Wanita itu meletakkan mic dan mula menanggalkan tvdung dan baju kurungnya sehingga penonton mula bers0rak.

Posting asal penceramah bebas, Firdaus Wong.

“Secara jujur jika benar wanita itu adalah Melayu dan musIim serta telah menghafal 15 jvzuk al-Quran sebagaimana did4kwa dalam video, dia sebenarnya mengh1na dirinya dan bukannya mengh1na Islam.

“Setelah Islam memuIiakan dirinya dengan berpakaian sopan dan menvtup avrat, dia mengh1na dirinya dengan menanggalkan di khaIayak ramai,” katanya.

Jelas Firdaus, jika benar seperti diperkatakan oleh wanita itu bahawa dia telah menghafal 15 jvzuk kitab suci namun masih melakukan perbuatan sedemikian, dia mengh1na dirinya kerana Allah telah memuliakan orang yang menghafal al-Quran.

T4ngkap layar wanita ini menanggalkan baju di khalayak.

Tambahnya, memahami dan mengamalkan al-Quran tetapi mungkin dia hanya hafal tanpa pemahaman dan pengamalan.

“Islam telah datang memuIiakan kita. Barangsiapa mencari kemuIiaan di luar Islam, maka kita akan dih1na sekali lagi,” ujarnya lagi.

Berikutan posting Firdaus di Facebook, wanita ini telah dikec4m hebat oleh warga maya yang turut terkesan dengan perbuatan mengh1na agama.

Gadis itu terang terang merendahkan martabat ibu bapanya dan maruah diri sendiri depan seluruh rakyat Malaysia.

“Kas1han ibu bapa, adik beradik, datuk neneknya yang tidak berd0sa di Kuala Kangsar. Pasti mereka maIu teramat sangat.

Komen netizen berikutan kejadian.

“Ya. Dia yang memilih untuk dih1na selepas ini atas perbuatan dan pilihan sendiri. She is degr4ding herself atas kehendak sendiri. NavzubiIlah.

“Kasihan setelah dia berjaya menghafal separuh al-Quran, masih belum berjaya buat dia cintakan agamanya. Semoga kita-kita yang belum mampu menghafal sehebatnya tak terpedaya dengan kejahiIan dunia,” ujar netizen berikutan video tersebut.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*