Cikgu Fadli minta maaf ke Caprice, maIas panjangkan isu remeh -“Terima kasih sokong”

Sejak beberapa hari kebelakangan ini, pelbagai isu panas melibatkan public figure di Malaysia. Bermula dengan isu pendakwah didakwa melakukan amang seksual sehinggakan selebriti terkenal, Caprice turut campur tangan apabila mendedahkan lebih ramai remaja lelaki yang menjadi mangsa.

Dalam pada itu, pended4han yang dibuat oleh Cikgu Fadli Salleh yang juga seorang aktivis berkaitan  isu menerima surat t1ndakan tatatertib kerana bersuara mengenai silibus pendidikan turut menarik perhatian ramai.

Caprice ters1nggung

Disebabkan itu, Caprice dilihat turut mengambil ‘peranan’ dengan mencuba untuk turut mengulas isu terbabit. Namun, Cikgu Fadli  sudah menjelaskan bahawa dia sama sekali tidak mahu ada campur tangan mana-mana pihak termasuklah ahli politik dalam pended4hannya.

Caprice seakan ters1nggung dengan kenyataan terbabit dan mengatakan yang dia juga tidak minta untuk dilayan dan berkongsi beberapa kenyataannya di Insta Story.

Tak nak kervhkan keadaan

Enggan mengervhkan lagi keadaan Cikgu Fadli telah menjelaskan kenyataanya sebelum ini dan sama sekali tidak ingin mervmitkan lagi keadaan dengan isu-isu remeh seperti itu.

Dia memaklumkan yang sebelum ini dia sudah menjelaskan tidak mahu ada sebarang pihak yang mengh3retnya masuk dalam pentas mereka.

Bukan s0mbong, cuma jawab sp0.ntan

Tambahnya, dia sama sekali tidak berIagak s0.mbong atau membenci perjuangan Caprice kerana apa yang terjadi hanyalah jawapan sp0ntan selepas membaca komen dari kenalan di media sosial.

Minta maaf jika terasa. Terima kasih kerana s0kong

Guru di sekolah SK Gombak 1 itu dengan rendah hati turut mem0hon maaf andai membuatkan penyanyi rap itu terasa hati dan berterima kasih kerana masih menyokong apa yang sedang dilakukan kini.

“Pertama sekali nak cakap, aku minta maaf. Bukan tujuan nak s0.mbong atau b3nci ke apa.

Tapi kalau kau follow penulisan aku, kau akan tahu aku tak layan semua pihak termasuk menteri, ahli p0litik, aktivis lain yang cuba h3ret aku masuk bersama atas pentas mereka.

“Aku cuba elak orang saIah guna akhirnya akan menjer4t diri aku balik. Faham kan?

So, tak dak isu s0.mbong atau h4te ke apa. Aku hanya reply sp0ntan sahaja kat post kawan tu, bukan buat post khusus hentamn kau ke apa. Tak ada pun.

“Apa pun Cap, terima kasihlah atas sokongan. Tahniah ambil berat juga isu pendidikan.” tulisnya.

Dalam pada itu, dia juga meminta agar mana-mana pihak tidak menjadi b4tu api antara mereka kerana ada lebih banyak perkara penting yang harus mereka lakukan dalam menangani isu-isu panas kebelakangan ini.

“Aku Mintak Dilayan Ke Dari Kau?” – Caprice Koyak Dengan Respon Cikgu Fadli

Terdahulu, penyanyi rap Caprice ada memuat naik status dikatakan mahu menyelesaikan masaIah melibatkan Cikgu Fadli.

Ia berikutan cikgu berkenaan bakal dikenakan t1ndakan dibuang kerja serta turun pangkat gara-gara bers1kap lantang mengenai isu silibus pelajaran di sekolah serta masalah beg berat.

Bagaimanapun, menerusi satu perkongsian di Facebook seorang pengguna dikenali Khairul Faizie, Cikgu Fadil mengatakan dia enggan Caprice masuk campur dalam urusan tersebut.

Terbaru, Caprice dilihat ada memuat naik status seolah meIuahkan rasa tidak puas hati dengan respon Cikgu Fadli itu yang tidak mahu melayan tawarannya untuk membantu menyelesaikan masalah tersebut.

Menurut Caprice, sejak dulu lagi pengikutnya meminta untuk pendapat dan sokongan kepada individu yang telah ditindas.

Caprice turut menyifatkan cikgu Fadli adalah seorang yang sombong selepas namanya dikenali ramai di media sosial serta memintanya untuk relaks.

Terdahulu, respon Cikgu Fadil itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen lain yang menyokong tindakannya yang tidak melayan permintaan penyanyi rap tersebut.

“Dia Nak Masuk Tapi Saya Tak Layan…”

Dalam p0sting sebelum itu, Caprice dikatakan mahu menyelesaikan masaIah melibatkan Cikgu Fadli yang bakal dikenakan tindakan dibvang kerja serta turun pangkat gara-gara bersikap Iantang mengenai isu silibus pelajaran di sekolah serta masalah beg berat.

Menerusi satu perkongsian di Insta Story, Caprice mengatakan banyak menerima menerima mesej berhubung kes cikgu berkenaan serta meminta sesiapa yang mengenali Cikgu Fadli supaya menghubunginya.

Bagaimanapun, menerusi satu perkongsian di Facebook seorang pengguna dikenali Khairul Faizie, Cikgu Fadil mengatakan dia enggan Caprice masuk campur dalam urusan tersebut.

Komen Cikgu Fadil itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen lain yang menyokong tindakannya yang tidak melayan permintaan tersebut.

Malah, ada yang meminta Cikgu Fadil mengabaikan sahaja perkongsian penyanyi rap itu serta berharap agar kes tersebut dapat diselesaikan dengan baik.

Dalam pada itu, tinjauan di media sosial mendapati, rata-rata netizen tidak mahu Caprice campur tangan dalam hal tersebut serta menyerahkan kepada pihak yang terlibat sahaja.

 

Sumber: Facebook Mohd Fadli Salleh, OMM, Rotikaya

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*